UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 23 martie 2008

Monica Iacob Ridzi: Petre Roman vrea să obţină voturi furând sigla PD

Încercarea lui Petre Roman, de a schimba denumirea Partidului Forţa Democrată în Partidul Democrat este caracterizată drept "furt" de către europarlamentarul PDL Monica Iacob Ridzi, chiar dacă fostul premier este fondatorul PD.
Întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, dacă PDL va avea de suferit în cazul în care Petre Roman va reuşi să schimbe denumirea Partidului Forţa Democrată în Partidul Democrat, europarlamentarul a răspuns că pagubele înregistrate vor fi minore, dar că un asemenea demers nu este unul onest.
"Dacă cumva reuşeşte să schimbe denumirea, probabil va afecta foarte puţin la alegeri, pentru că Partidul Democrat este un brand pe care l-am realizat nu cu sprijinul domnului Petre Roman, dânsul a obţinut doi virgulă ceva când a candidat, iar partidul, 6-7%. Nu mi se pare o abordare corectă. Dacă eşti un om politic care te bazezi pe forţele proprii, atunci trebuie să demonstrezi că de fapt nu prin furt obţii voturi sau prin căi nu neapărat din cele mai oneste sau folosindu-te de un brand pe care nu tu l-ai făcut să devină brand", a spus Monica Iacob Ridzi.
Aceasta s-a arătat sceptică în privinţa succesului în instanţă al celor de la Partidul Forţa Democrată, chiar dacă a recunoscut că nu are prea multe argumente.
"Partidul Democrat există, doar şi-a schimbat numele. Petre Roman face o mare confuzie şi este în eroare. Sunt convins că asta îşi doreşte dumnealui, dar nu este, din punctul meu de vedere, posibil. Nu am argumentele juridice să argumentez acest lucru, dar o vor face colegii mei", a mai spus europarlamentarul PDL.
Preşedintele Forţei Democrate (FD), Petre Roman, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că săptămâna viitoare va depune la Tribunalul Bucureşti o solicitare pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat de către partidul său.
Liderul FD a spus că denumirea PD este liberă în registrul partidelor politice după ce instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, joi, că decizia privind înfiinţarea Partidului Democrat Liberal este definitivă şi irevocabilă.