UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 25 martie 2008

Norica posibila candidata la primaria mun. Cluj

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoarã , a declarat, ieri, dupã întrunirea Delegaţiei Permanente a partidului cã lista cu viitorii candidaţi clujeni pentru alegerile locale din primãvara anului 2008 va fi supusã validãrii conducerii centrale abia dupã aprobarea acesteia la nivel judeţean.
“Nu s-au discutat candidaţii PNL Cluj pentru cã, mai întâi, trebuie sã-i validãm la nivel judeţean, or acest lucru încã nu s-a întâmplat”, ne-a declarat Nicoarã, care şi-a exprimat deja intenţia de a candida pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj.
El a precizat cã sãptãmâna viitoare va fi desemnat şi candidatul pentru Primãria Municipiului Cluj-Napoca. “Va fi un om de succes, bun profesionist”, a declarat Nicoarã, precizând cã în cursul acestei sãptãmâni va fi finalizatã şi analiza sondajelor de opinie.
Reamintim cã în urmã cu câteva sãptãmâni, liderul PNL Cluj a propus-o pe senatorul Norica Nicolai drept candidat la Primãria Cluj-Napoca. “Pânã când nu vom finaliza analiza nu putem vorbi despre viitorul candidat la Primãrie”, a afirmat Nicoarã.
Fãrã alianţe
Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat ieri cã Delegaţia Permanentã a partidului a decis ca PNL sã participe la alegerile locale pe liste proprii, fãrã alianţe, decizie care lasã însã libertatea organizaţiilor locale sã propunã alianţe electorale de tipul celei din Timiş.

“PNL va participa la viitoarele alegeri locale pe liste proprii, fãrã nici un fel de alianţe, şi vreau sã precizez cã într-o anumitã mãsurã decizia noastrã este determinatã şi de introducerea votului uninominal pentru consiliile judeţene, ceea ce, în opinia noastrã, obligã toate partidele, inclusiv pe noi, sã se prezinte în faţa electoratului cu oamenii pe care îi are”, a susţinut Teodor Meleşcanu.

El a subliniat cã adoptarea acestei decizii “nu înseamnã cã organizaţiile locale nu pot sã aibã în cazuri bine precizate, cum este şi cazul Timişului, care este singura excepţie, dreptul de iniţiativã, şi cu aprobarea conducerii PNL pot prezenta şi asemenea liste comune”.

“Regula fundamentalã pe care am adoptat-o astãzi (luni - n. red.) este aceea de a ne prezenta pe liste proprii PNL. Mai mult, este şi o decizie foarte clarã de a avea candidaţi în toate judeţele şi toate localitãţile”, a spus Meleşcanu. Bogdan Olteanu a spus cã, cel puţin pentru consiliile judeţene, nu vor mai fi alte judeţe în care PNL sã candideze într-o alianţã electoralã, menţionând cã vor mai exista diverse alte forme de parteneriat politic, potrivit cãrora unii candidaţi se vor alãtura PNL sau reprezentanţii unor partide mai mici vor candida pe listele PNL.