UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 9 februarie 2008

Vosganian nu s-a discutat despre PNL retragerea de la guvernare

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că în PNL nu a existat o discuţie privind ieşirea partidului de la guvernare.

"Nu am avut nici o dezbatere serioasă privind retragerea PNL de la guvernare", a declarat Varujan Vosganian, care a evitat să comenteze declaraţiile pe această temă ale vicepreşedintelui PNL Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte cazul Noricăi Nicolai, Vosganian a spus că decizia va fi luată luni, de conducerea centrală a partidului.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu apreciază că PNL ar trebui să ia în calcul şi ieşirea de la guvernare dat fiind că "jumătate din Executiv este la DNA" şi că partidul nu-şi poate pune miniştri în funcţie,apreciind însă că poate fi discutată şi varianta unei remanieri mai ample.

"Aş analiza în cadrul conducerii partidului această variantă. Noi nu mai putem guverna. Jumătate din Executiv este la DNA, nu putem să ne punem miniştrii în funcţie. Îi punem în braţe lui Băsescu guvernarea, să se spele cu ea. Să formeze el Cabinetul, să vină cine vrea la putere", a declarat Antonescu, potrivit cotidianului "România liberă".

El a susţinut şi varianta unei restructurări mai ample a Cabinetului, amintind că a mai făcut această propunere în partid, dar a fost respinsă.

Vicepreşedintele PNL, senatorul Puiu Haşotti, a declarat, sîmbătă, la Constanţa, într-o conferinţă de presă, că PNL are trei - patru variante pentru postul de ministru al Justiţiei, inclusiv renominalizarea Noricăi Nicolai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul liberal a declarat că luni se va întruni Biroul Permanent Naţional al PNL, ocazie cu care va fi luată o decizie în privinţa situaţiei de la Ministerul Justiţiei.