UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 20 februarie 2008

Fiul senatorului PRM de Braşov Nicolae Iorga, găsit spânzurat în casa de vacanţă

Unul dintre fiii senatorului PRM de Braşov Nicolae Iorga a fost găsit spânzurat, marţi seară, în casa de vacanţă a familiei, din localitatea covăsneană Lunca Mărcuşului,a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Buzsi Andrea.
Potrivit acestuia, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.
Procurorul de caz Felix Coman,a declarat că, marţi seară, în casa din localitatea covăsneană Lunca Mărcuşului, a fost găsit cadavrul unui bărbat spânzurat şi că nu sunt suspiciuni că ar fi fost o crimă. Potrivit aceleiaşi surse, este vorba despre un tânăr cu vârsta în jur de 25 de ani, unul dintre fiii senatorului PRM de Braşov Nicolae Iorga.
Procurorul nu a oferit alte detalii despre acest caz, precizând că acestea vor fi furnizate în cursul zilei de miercuri.
Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre fiul în vârstă de 25 de ani al senatorului Nicolae Iorga, pe nume Marian, şi că motivul sinuciderii ar putea fi problemele sentimentale.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul Parlamentului României, senatorul PRM de Braşov Nicolae-Marian Iorga este vicepreşedintele Comisiei pentru Egalitatea de Şanse din Senat şi viceliderul grupului parlamentar al PRM. În legislatura 2000 - 2004 a fost tot senator şi preşedinte al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupţiei şi Petiţii. Are trei fii: Nicolae, Marian Vasile şi Ioan Dan.
Surse din PRM au declarat pentru MEDIAFAX că fiul cel mijlociu al senatorului Iorga, Marian Vasile, găsit spânzurat marţi seară, a terminat Facultatea de Drept în anul 2007 şi că susţinuse un examen pentru un post de notar public. Marian Vasile nu era căsătorit, potrivit sursei citate motivul sinuciderii acestuia fiind "o dragoste ratată", aşa cum reiese dintr-un bilet pe care acesta l-ar fi lăsat înainte de a se sinucide.
Conform surselor citate, Nicolae, fiul cel mare al senatorului Iorga dintr-o căsătorie anterioară, a murit în urmă cu opt ani într-un accident de maşină.
Fiii senatorului PRM Nicolae Iorga, Marian Vasile şi Ioan Dan, au fost acuzaţi, în 2002, că ar fi răpit şi sechestrat într-un apartament o elevă de 16 ani, potrivit şefului IPJ Braşov de la vremea respectivă, chestorul Mircea Bucur. La momentul respectiv, senatorul Iorga a susţinut că fiii săi sunt nevinovaţi şi că prin acele acuzaţii asupra lor se încerca discreditarea lui politică.