UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 20 februarie 2008

Haşotti: Solicitările UDMR cu privire la autonomie nu vor fi acceptate de Guvernul Tăriceanu

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu va accepta solicitările UDMR cu privire la autonomie.
Întrebat dacă atitudinea UDMR în cazul proclamării independenţei Kosovo poate duce la scoaterea formaţiunii lui Marko Bela de la guvernare, Haşotti nu a răspuns tranşant, menţionând totuşi că o discuţie pe această temă va avea loc la prima şedinţă a Biroului Politic Central al PNL.
"Atitudinea UDMR cu privire la autonomie este identică din 1990 până astăzi, iar din 1996 şi până în prezent Uniunea a fost la guvernare. Aşadar, solicitările UDMR cu privire la autonomie nu vor fi acceptate de Guvernul Tăriceanu şi de niciun guvern al României", a spus senatorul liberal.
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a susţinut, luni, că România ar trebui să recunoască cât mai repede independenţa Kosovo. "Mai curând sau mai târziu şi România va trebui să recunoască acest stat", a susţinut Marko, adăugând că foarte multe state, printre care şi mari puteri, au declarat că vor recunoaşte cât mai curând noul stat.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că nu doreşte ca problemele din Kosovo privind minorităţile să genereze o reacţie care să ducă România în urmă cu 20 de ani şi a arătat că şi reprezentanţii UDMR au exclus un paralelism între situaţiile din România şi Kosovo.