UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 14 februarie 2008

Elena Băsescu are un contracandidat pentru funcţia de secretar general OTPDL

Bogdan Boza, membru PDL Sector 1, a anunţat că vrea să fie contracandidat al Elenei Băsescu la funcţia de secretar general al OTPDL, el precizând că, atât timp cât se vor vota persoane, nu proiecte, partidul va avea avea parte de "dinastii", "înscăunări" şi retrageri din motive personale.

Bogdan Boza, membru PDL Sector 1, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că vrea să candideze la funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL.

"Este mai mult decât o intenţie, este o exprimare de voinţă pe care am făcut-o, deocamdată nu în modul statutar, în sensul de depunere fizică a unei candidaturi. Acest lucru se va întâmpla vineri. Asta pentru că am o anumită reţinere faţă de eventuala zeloşenie a membrilor comisiei pentru organizarea alegerilor, că ar putea să introducă noi condiţii în privinţa candidaturilor, şi de aceea am preferat să o ţin destul de discret pe moment", a spus Boza.

El a completat că principalul său mesaj în calitate de candidat va fi că atât timp cât se vor vota "persoane, nu proiecte", vor fi "retrageri din motive personale, înscăunări, dinastii". "Cred că, după 18 ani de la Revoluţia din decembrie, este trist ca într-o organizaţie de tineret să se întâmple aşa ceva", a adăugat el.

Potrivit lui Boza, alegerile la tineret au şi o miză pentru conducerea centrală a partidului: "Pentru seniorii partidului, organizaţia de tineret aduce 30% din voturile viitorului Congres naţional, deci asta e miza: controlul acestor voturi".

Boza a acuzat că "există un nucleu dur în BPN care are intenţia să îşi promoveze oamenii favoriţi".

"Avem preşedintele de facto al partidului, adică preşedintele ţării, care evident că încearcă să controleze organizaţia de tineret, pentru cele 30% din voturi. Acestea reprezintă un important atu în vederea negocierii unor funcţii. Adică: «Vreţi sprijinul meu la alegeri, eu am deja 30% din voturi»", a explicat Boza.

El a mai spus că numărul de voturi pe care îl va obţine, în raport cu numărul total de voturi exprimate la Congresul OTPDL, va reprezenta gradul de democraţie din Organizaţia de Tineret.

În 7 februarie, Ştefan Pirpiliu a anunţat că, din motive personale, îşi retrage candidatura pentru funcţia de preşedinte al tineretului PDL, singurul aspirant la acest post rămânând eurodeputatul Monica Ridzi, care este susţinută de Elena Băsescu, la rândul ei candidat unic la funcţia de secretar general.

Conducerea PDL a decis să organizeze alegerile Organizaţiei de Tineret a partidului în zilelele de 23 şi 24 februarie.
OARE SA NU FIE CU DOUA TAISURII ACEASTA CANDIDATURA?VOM VEDEA...