UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 10 februarie 2008

Ceaţã totalã în Adunarea Generalã PNL CLUJ

Cu actuala conducere suspendatã, PNL Cluj-Napoca vrea sã-şi valideze lista de candidaţi pentru Consiliul Local.
Organizaţia PNL Cluj-Napoca are astãzi programatã Adunarea Generalã (AG) a membrilor. Biroul Permanent Teritorial (BPT) interimar Cluj al PNL a decis dizolvarea Biroului Permanent Local Cluj-Napoca, iar acesta a contestat decizia. Liviu Radu, membru al Comisiei de Onoare şi Arbitraj al PNL, susţine cã, pânã la numirea unui nou BPL, actuala conducere este în funcţie. În rândul membrilor persistã confuzia.
Vicepreşedinte al BPL, Ciprian Pãun (foto dreapta) susţine cã AG este statutarã, dar nu ştie cine o va conduce. “Pânã acum AG n-a fost contestatã decât de nişte copii puşi sã facã asta pe forum. Pânã acum n-am primit nici o contestaţie din partea BPT, conform statutului, dacã dorea cineva s-o conteste, putea s-o facã în termen de cinci zile de la convocare, n-a fãcut-o nimeni. Dacã era nestatutarã, de ce azi (ieri – n. red.) BPT şi-a desemnat doi delegaţi la Adunare?”, a spus Pãun.
Procedurã statutarã
El susţine cã s-a respectat procedura statutarã de convocare a AG.
“Când am convocat-o eram în biroul lui Marius Nicoarã, am vorbit cu el, deci ştia. Cât despre oamenii convocaţi, am lãsat special şapte zile şi am anunţat la sediu sã vinã sã-şi achite cotizaţia la zi, ca sã aibã drept de vot.

I-am convocat conform listelor completate la sfârşitul anului trecut, pentru reînscrierea partidului, conform legii. Dacã vorbim de statut, nici BPT-ul n-a respectat atunci statutul, pentru cã nu s-a întrunit în termen de şapte zile sã analizeze listele respective”, a afirmat Pãun.

în schimb, el nu ştie ce se va discuta astãzi şi nici mãcar cine va conduce AG. “Nu ştiu cine va ţine AG, pentru cã BPL e dizolvat. De asemenea, nu ştiu ce se va discuta şi dacã se va lua vreo decizie, pentru cã în momentul acesta, dacã ia cineva vreo decizie în numele BPL, riscã excluderea din partid”, a spus Pãun.

El se declarã dezgustat de criza declanşatã în filiala liberalã clujeanã. “Dacã e aşa, de ce nu-şi asumã BPT rãspunderea sã ne spunã direct cã nu mai e nevoie de noi şi sã ne trimitã acasã? Noi, când am contestat, am fãcut-o pe faţã. Zece ani am lucrat pentru partidul ãsta, ca sã descopãr acum cã am lucrat degeaba.

Tot scandalul ãsta trebuie sã se termine cât mai repede, pentru cã vin alegerile şi PNL se afundã în dezordine, în haos, din care eu nu vãd o ieşire onorabilã”, a declarat Pãun.
Membrii BPT se contrazic
Delegat de BPT sã formeze un nou BPL, Horea Uioreanu (foto stânga) considerã AG de azi nestatutarã, dar acceptatã de BPT din considerente de ordin social. “Adunarea e nestatutarã, dar Biroul Judeţean a avizat-o pentru cã au fost convocaţi 200 de oameni, care ar fi fãcut scandal sã fie aduşi de pomanã. Nu ştiu de ce i-a delegat BPT pe cei doi, probabil ca sã conducã şedinţa, pentru cã BPL e dizolvat”, a spus Uioreanu.

El a afirmat cã nu va participa la AG şi este convins cã, oricum, nu se va lua nici o decizie. “Nu se va vota şi nu se va decide nimic, cu atât mai puţin lista de candidaţi pentru CL, în primul rând pentru cã Adunarea e nestatutarã, fiind convocatã cu vicii de procedurã şi, apoi, pentru cã lista de candidaţi pentru CL se întocmeşte abia dupã desemnarea candidatului la Primãrie”, a afirmat Uioreanu.

Spre deosebire de el, delegatul BPT la AG, preşedintele TNL Cluj, Liviu Miclãuş, considerã AG statutarã şi e de pãrere cã BPL e încã în funcţie. “Adunarea e statutarã şi va fi condusã de Adrian Popa, pentru cã BPL a contestat decizia de dizolvare şi, pânã la soluţionarea contestaţiei, BPL rãmâne în funcţie”, a opinat Miclãuş.

El susţine cã probabil se va respecta ordinea de zi şi se va vota lista candidaţilor pentru CL. “Conform statutului, dupã adoptarea în AG, lista va fi trimisã BPT pentru definitivare şi validare”, a spus Miclãuş.
Centrul a dat mânã liberã judeţului
La rândul sãu, un alt membru al conducerii interimare judeţene, consilierul de stat Mircea Chertes, ne-a declarat cã ieri a sosit pe adresa PNL Cluj sinteza hotãrârilor luate de Biroul Permanent Central duminicã la Braşov.

“în aceastã sintezã se aratã cã BPT e împuternicit sã reorganizeze toate filialele care au obţinut la alegerile pentru Parlamentul European sub 10,24% (cât a obţinut organizaţia judeţeanã – n. red.). începând cu sãptãmâna viitoare vom începe reorganizarea, iar pânã vineri vom numi birouri interimare în toate organizaţiile care au obţinut sub media judeţeanã”, ne-a declarat Mircea Chertes.

Reamintim cã liderul interimar al PNL Cluj, Marius Nicoarã, a adresat sâmbãta trecutã o solicitare BPC, prin care cerea abilitarea BPT de a reorganiza filialele care au obţinut scoruri sub media judeţeanã.

Secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Liviu Radu, membru al Comisiei de Onoare şi Arbitraj al PNL, susţine cã va fi reluatã procedura de reorganizare a filialelor.

“Noi am plecat de la premisa cã toatã lumea îşi asumã rezultatele din alegeri. Dar, pentru cã au existat contestaţii, am decis sã reluãm o parte din procedurile de reorganizare. Biroul Teritorial a fost mandatat în acest sens”, ne-a declarat Liviu Radu. El apreciazã cã AG de astãzi a fost convocatã statutar.

“Pânã la numirea unui Birou Local interimar, conducerea veche rãmâne în funcţie”, susţine secretarul de stat, membru, la rândul sãu, al BPT Cluj.