"În cazul succesorului lui Tudor Chiuariu, lucrurile sunt destul de simple. Primul-ministru a făcut o propunere în persoana Noricăi Nicolai şi, supusă la vot secret, această propunere a întrunit 28 de voturi din 29", a declarat Antonescu.
Anterior, surse liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că BPC al PNL a aprobat, în şedinţa de luni, cu 28 de voturi "pentru", propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu ca vicepreşedintele Norica Nicolai să fie desemnată pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Conform surselor citate, s-a înregistrat un vot "împotrivă", din partea vicepreşedintelui Dan Radu Ruşanu.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că Norica Nicolai a fost nominalizată de conducerea PNL pentru postul de minsitru al Justiţiei la propunerea sa. Întrebat, luni, de presă cum comentează nominalizarea Noricăi Nicolai pentru conducerea Ministerului Justiţiei, Tăriceanu a întrebat retoric : "Cum că comentez dacă eu am nominalizat-o ?".
Postul de ministru al Justiţiei a rămas vacant după ce Tudor Chiuariu şi-a dat demisia, la începutul săptămânii trecute.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru constatarea vacanţei unui post de membru al Guvernului prin demisia ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu.
Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, după ce a fost desemnată, că îşi doreşte să stabilizeze "declinul de imagine" al Justiţiei româneşti, menţionând că nu îşi doreşte "o justiţie de operetă".
"Mulţumesc pentru încrederea pe care PNL mi-a acordat-o. Trebuie să vă mărturisesc că, la decizia de a accepta această funcţie, opinia colegilor de partid a fost decisivă. Am asumat această răspundere pentru că sunt om de lege, sunt fost magistrat şi respect justiţia în care cred", a declarat vicepreşedintele liberal, adăugând că nu doreşte să fie "un ministru partizan".
Ea şi-a exprimat speranţa că va conduce Ministerul Justiţiei în beneficiul României, care are nevoie de o justiţie independentă.
"Voi ţine ca, la finalul mandatului, România să aibă un Cod penal, pentru că nu este normal ca la 17 ani de la Revoluţie să funcţionăm în baza unui Cod din 1969. Nu sunt adepta promovării multor texte prin ordonanţă de urgenţă. Cred că dezbaterea parlamentară trebuie să fie vitală în adoptarea unei legi", a mai afirmat Nicolai.
În ceea ce priveşte imaginea Justiţiei, Norica Nicolai a susţinut că doreşte stabilizarea "declinului de imagine".
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis, luni, Preşedinţiei propunerea de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei.