UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 17 decembrie 2007

800 locuri de parcare în viitorul Parking Calvaria


800 locuri de parcare în viitorul Parking Calvaria
La sfarsitul saptamanii trecute a fost depus la Primaria Cluj-Napoca Proiectul pentru Autorizarea de Construire privind Parkingul de la Calvaria si casetarea paraului Calvaria. La licitatia pentru proiect care s-a desfasurat in luna iunie au participat 4 firme: Trapec SA, cu o oferta de 660.000 RON, Alfos SRL (600.00 RON), Proiect CF Bucureşti SRL (730.000 RON) şi P-Delta SRL, care a castigat proiectul cu o oferta in valoare de 270.000 RON, la care se adauga TVA.
Proiectul, care este coordonat de viceprimarul Adrian Popa, prevede casetarea paraului Calvaria şi crearea unei parcari pe strada Mehedinti, intre strazile Bucium si Tazlau pe o suprafata de 25.670 metri patrati. Constructia va fi inconjurata de spatii verzi. Locatia va oferi 800 de locuri de parcare, desfasurate pe doua nivele. Licitatia pentru executia obiectivului va fi realizata in luna martie. Valoarea totala a investitiei, aşa cum a fost prevazuta in studiul de fezabilitate, va fi de 29.079.381 RON (aprox. 8,4 milioane euro, la cursul de la data studiului de fezabilitate)
'Este unul dintre cele mai importante proiecte ale Primariei, in care eu m-am implicat foarte mult. Constructia acestui parking este deosebit de importanta pentru locuitorii din cartierul Manastur si va avea ca efect principal decongestionarea traficului in zona, dar si crearea unor noi spatii verzi. In plus, investitia va permite si introducerea transportului in comun pe strada Mehedinti', a declarat viceprimarul Adrian Popa

Cluj-Napoca, 17 decembrie 2007