UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 18 decembrie 2007

Cui ii pasa de elevii din Cluj-Napoca?

Cui ii pasa de elevii din Cluj-Napoca?
Prin intermediul acestui comunicat, doresc sa imi exprim totala dezaprobare pentru felul in care administratia PD-ista a municipiului Cluj-Napoca ignora unele proiecte de interes major pentru locuitorii sai. De asemenea, vreau sa trag un semnal de alarma, in ceasul al doisprezecelea, pentru a determina executivul Primariei sa se trezeasca din starea de amorteala si sa isi canalizeze eforturile catre proiectele pe termen lung ale municipalitatii.

Dupa cum se stie, Ministerul Educatiei a alocat in anul 2007 judetului nostru importante sume de bani pentru reconstructia sau consolidarea gradinitelor si scolilor. Acesti bani au fost acordati in urma cererilor diferitelor institutii de invatamant, bazate pe nevoile lor. Primaria, in calitate de administrator al scolilor si gradinitelor din municipiul din Cluj-Napoca, ar fi trebuit sa demareze procedurile pentru cheltuirea banilor acordati de la bugetul de stat.

Prin urmare, in sedinta de maine a Guvernului, circa 1 milion de euro alocati scolilor din municipiul Cluj-Napoca si necheltuiti, se vor redistribui altor primarii din judet care stiu sa isi faca treaba si care au solicitat suplimentarea fondurilor pentru lucrarile in desfasurare. Acest fapt este cu atat mai surprinzator, at?timp cat o parte din fonduri au fost alocate inca din luna martie a acestui an si nu au fost cheltuite.

Acest comportament al administratiei publice locale din Cluj-Napoca reprezinta, fara indoiala, un dispret total fata de domeniul invatam?ului si fata de zecile de mii de copii clujeni care beneficiaza de acest serviciu public. Este, de altfel, si comportamentul adevarat al Partidului Democrat, fata de banul public si fata de cei care platesc impozite si taxe. Este, in cele din urma, felul in care domnul Emil Boc intelege sa aprecieze munca noastra, a liberalilor din Cluj, de a aduce fonduri guvernamentale pentru investitii in judet.

Spre stiinta publicului larg si in special a parintilor clujeni, va enumeram in continuare scolile din Cluj-Napoca care au ratat, in acest an, finantarea de la bugetul de stat, precum si suma pierduta de fiecare: Colegiul Economic 'Iulian Pop' (400.000 lei), Colegiul Tehnic de Comunicatii 'Augustin Maior' (400.000 lei), Colegiul National 'Emil Racovita' (10.000 lei), Scoala cu clasele I-VIII 'Emil Isac' (150.000 lei), Gradinita cu program prelungit numarul 1 (300.000 lei), ), Gradinita cu program prelungit numarul 32 (550.000 lei), Gradinita Cartier Central (700.000 lei), Gradinita cu program prelungit nr. 4 (30.000 lei), Gradinita Cartier Gruia (700.000 lei), Liceul Teoretic 'Apaczai Csere Janos' (100.000 lei), Gradinita cu program prelungit numarul 21 (150.000 lei), Gradinita cu program prelungit numarul 42 (100.000 lei).


Horea Uioreanu
Deputat PNL Cluj