UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 19 decembrie 2007

Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD


Deputatul PRM Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD - surse
Deputatul PRM Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD - surse
Liderul PSD Mircea Geoană a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Craiova, că deputatul PRM Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD, el apreciind că acest lucru "este un câştig net pentru partid".
Mircea Geoană a venit în conferinţa de presă însoţit de deputatul Lia Olguţa Vasilescu.
Lia Olguţa Vasilescu a spus că negocierile pentru trecerea ei de la PRM la PSD au început în urmă cu un an. Ea a afirmat că preşedintele PSD Mircea Geoană a determinat-o să facă acest pas, însă a avut negocieri cu toate partidele parlamentare, mai puţin UDMR.
Deputatul a mai spus că decizia a fost transmisă preşedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor, ea evitând să prezinte motivaţiile care au determinat-o să facă acest gest.
"Cred că se aşteptau la acest lucru încă de acum un an, de când au scris despre mine în «Tricolorul». Am iubit mult acest partid (PRM-n.r.) şi am pus suflet acolo. Sper ca foştii mei colegi să nu-şi schimbe părerea peste noapte despre mine. Eu nu am venit în PSD pentru funcţii, ba din contră, eu am pierdut funcţii venind în PSD. Eu nu voi mai fi preşedintele Comisiei de învăţământ din Cameră şi nici secretarul Comisei de regulament pentru că aceste funcţii au fost negociate de PRM şi este normal să rămână la ei", a declarat Vasilescu, mulţumindu-i preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru "ajutorul" pe care i l-a oferit în politică.
Liderul PSD a apreciat că trecerea Liei Olguţa Vasilescu la acest partid este un câştig net şi că este "o ştire care va reverbera în lumea politică".
Surse din cadrul filialei judeţene a PSD Dolj au declarat că negocierile cu Lia Olguţa Vasilescu au început după alegerile pentru Parlamentul European.
Deputatul PRM Ioan Aurel Rus a anunţat în plenul Parlamentului, că PRM îi retrage sprijinul politic deputatului Lia Olguţa Vasilescu, pe care o va înlocui de la preşedinţia Comisiei de Învăţământ a Camerei Deputaţilor.
Olguţa Vasilescu s-a născut la Craiova, are 33 de ani şi este la al doilea mandat de deputat din partea PRM. Ea se numără printre membrii fondatori ai PRM, iar în perioada 2000-2004 a fost purtător de cuvânt al partidului. Din anul 2000, este preşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare şi membru în Biroul Permanent al partidului.
Lia Olguţa Vasilescu este preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor.
Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat, miercuri, că, dacă Lia Olguţa Vasilescu a demisionat din PRM, aceasta este o consecinţă a faptului că partidul i-a retras sprijinul politic pentru Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.
Bolcaş a precizat că Biroul Permanent al PRM şi grupurile parlamentare ale PRM i-au retras sprijinul politic deputatului Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de învăţământ, pe motiv că aceasta a avut o activitate necorespunzătoare în acest post.
Potrivit lui Bolcaş, Olguţei Vasilescu i se reproşează că, în calitate de preşedinte al Comisiei de învăţământ, a făcut greşeli în legătură cu o serie de avize date la anumite acte normative şi cu proiecţia pe care a făcut-o cu privire la un pact pentru învăţământ.El a spus că a întrebat-o pe Lia Olguţa Vasilescu încă de săptămâna trecută dacă intenţionează să plece din PRM, iar ea l-a informat că nu comentează astfel de zvonuri care sunt nişte "prostii".
În ziua alegerilor europarlamentare, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat că va demisona din Senat şi că cere parlamentarilor partidului să-i urmeze gestul. La două zile, Vadim Tudor a renunţat la demisie, însă acţiunea sa a generat o stare de tensiune în partid, prima care a demisionat fiind deputatul Daniela Buruiană.
SA FIM REALISTI, PRM-UL AFOST O DATA .NU VAD CA LA URMATOARELE ALEGERI PRM-UL SA AIBA5% SI UNA PESTE ALTA OLGUTA NEGOCIAZA ACEASTA PLECARE DE UN AN , OARE DACA VADIM E CHIAR ASA DE DREPT ...DE CE NU RECUNOASTE ACEST LUCRU? SE STIA CA VA PLECA, DAR NU STIA CAND.