UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 29 noiembrie 2011

PROGRAM DE 1 DECEMBRIE 2011 CLUJ NAPOCA

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Cluj-Napoca cu o serie de evenimente speciale, iar seara, de la ora 20.00, este programat un foc de artificii in Piata Avram Iancu.

“De la ora 9.30 va incepe Slujba religioasa – Te Deum la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului. La ora 10.00, oficialitatile clujene vor depune jerbe de flori la Monumentul “Glorie Ostasului Roman” din Piata Avram Iancu, dupa care va avea loc defilarea garzii de onoare a Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.

Dupa defilarea garzii de onoare, la Monumentul Memorandistilor de pe Bulevardul Eroilor va avea loc o sceneta istorica interactiva, prin care se va recrea atmosfera sociala din prajma Zilei de 1 Decembrie 1918 din Cluj. Elevi de la Liceul de Coregrafie si Arta dramatica “Octavian Stroia” vor da citire Marii proclamatii de la 1 Decembrie 1918″.
Municipalitatea va mai organiza si expozitia “Cluj-Napoca si Marea Unire”, care va avea loc incepand de miercuri, 30 noiembrie 2011 si pana duminica, 4 decembrie la Biblioteca Academiei Romane, filiala Cluj. Clujenii vor avea ocazia sa vada documente, manuscrise si carti istorice privind Unirea de la 1918. Expozitia este organizata in parteneriat cu Arhivele Nationale Cluj si Academia Romana Cluj. Intrarea va fi libera, iar orarul de vizitare este intre 10.00 si 16.00.
“La ora 16.00 va incepe spectacolul traditional organizat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Anul acesta locul de desfasurare a evenimentului nu va fi Piata Lucian Blaga, ci Piata Unirii. Buna dispozitia va fi intretinuta in prima parte a spectacolului de catre interpretii de muzica populara Veta Biris, Dumitru Farcas, Gheorghe Zamfir, acompaniati de orchestra “Cununa Transilvana” si ansamblurile folclorice “Romanasul”, “Traditii” si “Craisorul”. De la ora 18.30 clujenii vor avea parte de muzica folk, oferita de interpretii Magda Puscas, Ioan Onisor si Emil Imre. De la ora 19.00 va intra pe scena formatia Sistem”.