UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Cum arata tramvaiele romanesti si straine care ar putea circula la CLUJ…

Perioada de depunere a ofertelor pentru furnizarea de garnituri de tramvai s-a încheiat în data de 22 noiembrie, la ora 18.00. Trei societăţi comerciale au depus oferte pentru această licitaţie, şi anume Alstom Transport SA, Astra Vagoane Calatori SA şi Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Polska Akcyjna.

“Toate cele trei companii au depus şi garantiile solicitate prin caietul de sarcini. Oferta financiară nu poate fi vizualizată decât după calificarea documenteleor privind eligibilitatea şi propunerea tehnică”, au explicat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Compania câştigătoare urmează să furnizeze municipalităţii 12 garnituri noi de tramvai, a căror valoare depăşeşte 82 de milioane de lei. Primele şase garnituri trebuie să spsească pînă în vara lui 2012.

Licitaţia se desfăşoară on-line. Mai multe si GALERIE FOTO in BuzzNews

TNL Cluj-Napoca cere, prin intermediul unei sesizări (număr înregistrare 1122/25.11.2011) către Corpul de Control al Primului Ministru, verificarea tuturor contractelor şi licitaţiilor organizate de către RATUC în perioada 2009-2011, în contextul în care organizația clujeană consideră că Liviu Neag, directorul RATUC, “refuză sistematic să facă lumină asupra situaţiei contractelor de asigurare a maşinilor”.

“Primarul Sorin Apostu a fost arestat pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Procurorii DNA spun că Sorin Apostu a cerut şi a primit mită suma de 94.000 de euro de la Groupe Frarom, o firmă agent de asigurări pentru care primarul a înlesnit obţinerea contractului de asigurare al parcului auto al RATUC în perioada 2009 – 2011,

RATUC fiind regia cea mai importantă a primăriei Cluj-Napoca, condusă de Liviu NEAG, un personaj susţinut de către PDL şi care îi era subordonat lui Sorin Apostu.

Având în vedere valoarea mică a contractului de asigurare al maşinilor RATUC în comparaţie cu celelalte contracte pe care le încheie Regia anual, relaţia apropiată a directorului Liviu Neag cu primarul arestat, Sorin Apostu, precum şi modul în care Liviu Neag ascunde informaţii despre contractele instituției publice pe care o conduce,

TNL Cluj-Napoca cere, prin intermediul unei sesizări (număr înregistrare 1122/25.11.2011) către Corpul de Control al Primului Ministru, verificarea tuturor contractelor şi licitaţiilor organizate de către RATUC în perioada 2009-2011″.