UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 8 mai 2011

Rezultatul alegerilor pentru noul Birou Politic Naţional TNL

Sâmbătă, 7 mai, la Romexpo Bucureşti, a avut loc Conferinţa Naţională de alegeri a Tineretului Naţional Liberal. Au fost depuse 44 de candidaturi pentru 33 de locuri de membri în biroul de conducere, iar pentru poziţia de preşedinte a fost înregistrată o singură candidatură, din partea domnului Florin ALEXE, cel care a condus Organizaţia de Tineret şi în mandatul aprilie 2009 - mai 2011.

La conferinţă au fost prezenţi peste 8000 de tineri liberali, dintre care 810 delegaţi cu drept de vot. Membrii Conferinţei Naţionale au aprobat un birou format din 33 de persoane, respectiv preşedinte, 17 vicepreşedinţi, 16 membri plus 11 membri supleanţi.

Florin ALEXE a fost reales pentru încă un mandat în fruntea Organizaţiei de Tineret a PNL, cu 773 de voturi.

Clujul a fost reprezentat în cadrul acestor alegeri de către Rareş Petru Ferdean, care, în urma scrutinului, a obţinut poziţia de vicepreşedinte TNL cu 729 de voturi, situându-se pe poziţia a noua din cei 33 de membri ai biroului care au fost aleşi.

Delegaţia TNL Cluj a numarat 60 de tineri, dintre care 20 cu drept de vot, şi a fost condusă de către Sebastian MOGA, membru al Biroului Naţional de Tineret, care şi-a încheiat mandatul în 7 mai, Gavrilă IUGA, preşedinte TNL Cluj, Ioan BÎLDEA, preşedinte TNL Cluj-Napoca şi Paul MĂHĂLEAN, membru al Biroului Naţional de Conducere al Cluburilor Studenţeşti Liberale.

Printre invitaţii tinerilor liberali s-au enumerat liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, vicepreşedinţii Mihai Voicu, Varujan Vosganian, Dan Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu, europarlamentarii Norica Nicolai, Cristian Buşoi, Adina Vălean, Ramona Mănescu.

Evenimentul s-a încheiat cu un marş TNL, sub deviza ,,în luptă cu Puterea!", desfăşurat pe traseul Romexpo- Piaţa Victoriei, unde tinerii liberali au depus câte o ţeapă pentru fiecare membru al Cabinetului Boc, în semn de protest faţă de rezultatele guvernării portocalii şi faţă de ţepele pe care actualii guvernanţi le-au dat milioanelor de români în ultimii doi ani de zile.