UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 3 aprilie 2011

Adevăratul Jurnal Municipal. Raportul lui Apostu

Risipa, corupţia şi birocraţia administrativă caracterizează mandatul de până acum al primarului Sorin APOSTU, proaspăt uns şef peste PDL Cluj-Napoca, omul lui BOC, cum îi plăcea lui să se laude în 2009.

La începtul fiecărui an, APOSTU le “reaminteşte” locuitorilor oraşului prin scrisori trimise de la primărie realizările sale pentru anul trecut şi planurile pentru anul următor. De fiecare dată, primarul promite (şi garantează ferm) că ei, clujenii, sunt cei care îi stabilesc agenda.

Scrisorile lui Sorin Apostu sunt pline însă de înflorituri şi fapte care, fie nu-i aparţin, fie pur şi simplu sunt sarcini trecute prin lege, în fişa postului unui primar de muncipiu. Astfel, după primul an, din lipsa rezultatelor “sonore”, Sorin APOSTU şi-a trecut în raportul de activitate la capitolul realizări tronsonul de autostradă Gilău-Turda şi centura Vâlcele-Apahida cu care, de altfel, primăria nu a avut nicio treabă! În al doilea an de mandat lucrurile s-au complicat. Nici autostrada şi nici centura nu au mai putut fi bifate pentru că sunt blocate. Cum marile proiecte începute în anii trecuţi au fost puse pe butuci cu “sprijinul constant” al lui Emil BOC, premierul care nu a găsit resursele guvernamentale necesare pentru continuarea lor, primarul se laudă cu locuinţele ANL, care au ajuns pe mâna apropiaţilor din partid, cu iluminatul public, care ar trebui să fie un lucru normal într-un oraş ce se vrea capitală culturală europeană, cu înnoirea parcului auto al RATUC prin achiziţionarea unor maşini second-hand franţuzeşti sau cu sistemul video de supraveghere al oraşului total inutil.

Realitatea e cu totul alta decât cea prezentată de primarul PDL Sorin Apostu în epistolele sale către cetăţeni. Sub conducerea sa, Clujul suferă şi, odată cu el, şi noi, clujenii:

1. Investitorii părăsesc Clujul, locurile de muncă sunt din ce în ce mai puţine şi mai prost plătite;

2. Străzile recent asfaltate (de firmele de casă ale PDL) sunt pline de gropi şi nu au rezistat nici măcar o iarnă;

3. Mizeria şi praful au pus stăpânire pe oraş. Firmele de salubritate (portocalii şi ele) ridică resturile menajere când vor ele!

4. Deszăpezirea din timpul iernii a fost o bătaie de joc la adresa şoferilor. Aceleaşi firme, apropiate primarului, au dovedit că nu au capacitatea de a gestiona deszăpezirea oraşului, salubritatea stradală şi colectarea deşeurilor menajere;

5. Mijloacele de transport în comun sunt învechite, iar parcul auto RATUC este ‘’înnoit’’ cu maşini second- hand franţuzeşti care au sute de mii de km la bord;

6. Din marile proiecte de locuinţe pentru tineri de Cartierul Lomb şi Cartierul Tineretului s-a ales praful;

7. Blocurile ANL ajung cu precădere la prietenii şi cunoştintele celor din PDL;

8. Programul de reabilitarea termică a blocurilor este un eşec. Nici 5% din obiectiv nu s-a îndeplinit;

9. Parcările sunt în continuare o problemă în oraş. Primaria de-abia asteaptă să te amendeze, deşi tu nu ai unde parca maşina. Spaţiile verzi lipsesc cu desăvârşire;

10. Pe ce cheltuieşte Primarul banii din bugetul local ?
Milioane de euro sunt aruncate pe floricele, camere de supraveghere total ineficiente, iluminat festiv de sărbători, jachete de vânt pentru poliţia locală, fântâni arteziene, garduri metalice de protecţie a domeniului public sau pentru astuparea gropilor din asfaltul proaspăt turnat.

În concluzie: agenda primarului o stabileşte clientela politică a PDL, NU clujenii!

Un adevăr pe care deja îl ştie toata lumea...


Pentru că noi, tinerii liberali, considerăm că edilul şef îşi prezintă trunchiată activitatea sa de primar, manipulând opinia publică, TNL Cluj-Napoca demarează, începând de mâine, o campanie de informare a clujenilor numită “Adevăratul Jurnal Municipal”. Campania are drept scop prezentarea situaţiei reale a administraţiei PDL condusă de Sorin APOSTU în interesul clientelei politice şi constă în distribuirea raportului de activitate al primarului exprimat prin cele 10 puncte de mai sus în cutiile poştale din oraş. Totodată, îl asigurăm pe domnul APOSTU, poreclit şi “fifty-fifty” de către cei care au avut contact cu primăria în ultima perioadă, că la Cluj va exista în continuare opoziţie. Iar visul mafiei portocalii de a realiza din partidele politice aflate la putere şi cele din opoziţie o formaţiune politică care să gestioneze şpaga transpartinic, nu se va realiza, chiar dacă în acest moment Sorin APOSTU controlează autoritar majoritatea în Consiliul Local şi a clădit un sistem clientelar corupt, bine ancorat în fotoliul său de primar.
Cluj-Napoca Preşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret a PNL Cluj-Napoca
03.04.2011 Ioan BÎLDEA