UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 19 martie 2011

TNL Cluj a protestat faţă de criza financiară de la Institutul Inimii din Cluj

TNL Cluj-Napoca a protestat şi sambata, 19 martie, în fata sediului PDL faţă de situaţia financiară precară de la Institutul Inimii Cluj.

Liderul TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, a explimat demersul tinerilor liberali: ”S-au rezolvat problemele pana la jumatatea lunii aprilie, deci cateva saptamani, dar cred ca situatia trebuie rezolvata pana la sfarsitul anului. Sunt copii pe lista de asteptare care trebuie sa fie vazuti de un doctor si sa ajunga pe masa de operatie. Situatia lor este grava.
Cerem demisia ministrului Sanatatii pentru ca situatia in spitale este grava, chiar critica, pentru ca realizarile lui sunt doua, a inchis spitalele si a blocat posturile in sanatate”

Tinerii liberali speră ca prin demersul lor să sensibilizeze executivul Boc, să aloce o sumă consistentă Institutului: “Am incercat sa sensibilizam inclusiv premierul clujean, Emil Boc, pentru a aloca cele 2-3 milioane de euro, cat ar fi nevoie la Institutul Inimii pentru copiii aflati pe lista de asteptare. O interventie costa 5.000 de euro, iar daca ajung in strainatate statul deconteaza pentru ei 50.000 de euro. Ar fi normal ca operatiile astea sa fie facute in tara pentru ca sunt urgente si nu e normal sa se plateasca 50.000 de euro pentru o operatie facuta in strainatate pe formularul E 112″, a declarat Bîldea.