UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 13 decembrie 2010

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat pentru şase luni din PSD

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat pentru şase luni din PSD, decizia fiind luată, azi , de Biroul Permanent Naţional, cu majoritate de voturi.

Decizia de suspendare a lui Geoană pentru şase luni este prevăzută la alin. (5) art. 12 din Statut, referitoare la sancţiuni.

Sursele citate au precizat că pentru suspendarea lui Geoană au votat 16 membri ai BPN, în timp ce alţi şase au fost împotrivă.

Cu toate acestea, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPN, că Mircea Geoană a fost sancţionat, dându-i-se un "avertisment". El nu a dat detalii despre natura sancţiunii.

Victor Ponta a precizat că nimeni din BPN nu a solicitat retragerea sprijinului pentru funcţia de preşedinte al Senatului pentru Geoană.

"Nu vrea nimeni să îi retragă sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. Este a altă sancţiune, dacă vă uitaţi în Statut. Erau trei sancţiuni: retragerea sprijinului pentru funcţie, suspendarea pentru şase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe şase luni, funcţia de la Senat rămâne a PSD şi are în continuare sprijinul domnul Geoană", a declarat el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, în conferinţa de presă, că BPN a decis să îl sancţioneze pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi a spus că acesta va avea ocazia să demonstreze dacă mai vrea să rămână în echipa PSD.

"Am luat această decizie, e un avertisment foarte clar, e o sancţiune pentru domnul Geoană şi sunt convins că în perioada următoare domnul Geoană va avea ocazia să ne demonstreze că vrea să rămână în echipa PSD", a spus Ponta, întrebat dacă BPN l-a sancţionat pe Geoană.

El a refuzat să precizeze natura sancţiunii, motivând că sancţiunea va fi prezentată public după ce va fi redactată.