UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 1 octombrie 2010

Clubul Intreprinzatorilor Liberali din Cluj: Multumim din inima Guvernului ca a inlocuit impozitul minim cu "nu se stie ce"


Oamenii de afaceri liberali din judetul Cluj ii multumesc Guvernului ca a eliminat impozitul minim si l-a inlocuit cu "nu se stie ce".



"Clubul Intreprinzatorilor Liberali din judetul Cluj multumeste guvernului Romaniei, special domnului prim-ministru Emil Boc, pentru faptul ca a eliminat impozitul minim si l-a inlocuit, incepand cu 1 ianuarie 2011, cu nu se ştie ce. Aceasta noua norma legislativa, adoptata in stilul caracteristic al tuturor guvernelor Boc, adica heirupistic, anuleaza orice posibilitate ca intreprinzatorii sa-si faca planuri de afaceri si proiectii financiare pe termen mediu si lung", sustin oamenii de afaceri liberali intr-un comunicat.



Reprezentantii Clubului Intreprinzatorilor Liberali din Cluj spera ca viitoarele modificari, care urmeaza sa intre in vigoare din 1 ianuarie, vor fi anuntate si facute publice de Executiv pana la 31 decembrie 2010.



"Stim ca vom plati impozit pe profit timp de trei luni, si in cel mai fericit caz, peste o luna vom afla ce tip de fiscalitate are in cap domnul Ialomiteanu, actualul finantist sef al tarii. Daca domnul Vladescu a intrat in istorie drept omul care a reuşit "perfomanta" de a promova impozitul minim si, implicit, de a fi autorul moral al falimentului a peste o suta de mii de firme mici, falimente care au determinat si cresterea numarului de someri si de asistati social, probabil ca domnul Ialomiteanu nu va ramane mai prejos", mai spun oamenii de afaceri. Ei sunt convinsi insa ca si noul ministru al Finantelor va respecta maniera de lucru a Guvernului, sintetizata in expresia "Dupa noi, saracia lucie!".



Oamenii de afaceri liberali ii multumesc si ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, care a contrasemnat si girat elaborarea si adoptarea unei Ordonante de Urgenta de modificare a Codului Fiscal, ordonanta care, potrivit liberalilor, contravine Constitutiei.