UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 5 mai 2010

BOC1,BOC2, BOC3, BOC4 SI VINE BOC5


În timp ce statul speră să obţină mai mulţi bani, pentru a acoperi cu taxe ce nu s-a făcut prin reforme, populaţia, în special mediul privat, va trebui să facă faţă unui val de scumpiri, determinat de creşterea TVA, dar şi de reduceri de salarii, prin creşterea cotei unice, aplicată lefurilor, cu 4%.
În timp ce impactul creşterii TVA cu cinci puncte procentuale asupra preţurilor este greu de estimat, pentru că unii producători ar putea absorbi o parte din scumpire iar alţii ar putea să mai adauge şi de la ei în speranţa unui profit mai mare, în cazul salariilor este clar: toate vor scădea cu 4%. De exemplu, în cazul unui salariu brut de 2.000 de lei, în loc să se plătească un impozit pe venit de 320 de lei se va plăti unul de 400 de lei, de unde rezultă că respectivul angajat va pierde 80 de lei din leafă pentru că va da statului nu o şesime, ci o cincime din salariul său.
Salariaţii vor fi afectaţi nu numai direct, ci şi indirect pentru că patronii vor trebui să renunţe şi ei la 4% din profit în favoarea statului, măsură ce ar putea determina noi concedieri.
ROMANI!!!! TREZIREA!!!! Chiar nimeni nu se sesizeaza in tara asta?
In urma cu cateva luni Basescu sustinea sus si tare ca va pleca de la Cotroceni daca TVA-ul va fi schimbat.Oare chiar nimeni nu vede in tara asta cum suntem mintiti de actuali guvernanti la fiecare minut.Si ma mita faptul ca suntem chiar asa de prosti ca popor, adica statistic PD-Lul castiga alegerile partiale cam peste tot dar ne duc la fund,stau si meditez cum pot acei oameni sa voteze acesti candidati care ii duc in jos.
Desi nu sunt expert in economie ,am discutat cu mai multi prieteni si imi spuneau ca uni au trecut la program de 4 ore sau chiar 2 in cartea de munca si restu banilor ii iau la negru.Deci in loc sa reduca taxele GUVERNUL BOC le maresc adica ajuta si incurajeaza munca la negru.
Crin Antonescu spunea ca trebuie facute alegeri anticipate,gresit romanii desi PD-Lul ii duce la moarte tot cu Boc ar vota ,ar fi o irosire de bani.