UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 28 mai 2010

12 km de autostrada in 2010


La inaugurarea celor 42 de km din Autostrada Transilvania, pe 1 decembrie 2009, ministrul Transporturilor Radu Berceanu(PDL) a promis că anul viitor se vor inaugura încă 48 de km din acest drum. Era firesc să facă promisiuni, era în campanie electorală. Chiar dacă partidul său a câştigat alegerile prezidenţiale şi PDL deţine puterea din toate punctele de vedere, Berceanu nu a primit un buget suficient de mare pentru a-şi duce la bun sfârşit promisiunile şi doar 12 km de autostradă vor fi inauguraţi în 2010.
Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR), Dorina Tiron, a declarat că doar cei 12 km de autostradă dinte Câmpia Turzii şi Gilău vor fi daţi în folosinţa în acest an. "În acest an vom finaliza kilometri de autostradă dintre Câmpia Turzii şi Turda şi intenţionăm şi pe sectorul 3C (n.r. Suplacu de Barcău-Borş) pentru a termina măcar 16 km", a mărturisit Dorina Tiron.
De asemenea, directorul CNADNR a recunoscut că datoria faţă de Bechtel de peste 100 de milioane de euro nu va putea fi plătită în ianuarie, ci deabia în prima săptămână a lunii februarie. "Ştiu că am datorii faţă de Bechtel pe care trebuie să le plătesc. Este vorba de o sumă de peste 100 de milioane de euro, însă deabia la începutul lunii februarie se vor putea face plăţi pentru că până atunci nu vom avea bugetul stabilit", a explicat Tiron.
Reprezentanţii CNADNR se plâng că bugetul pe care l-au primit este insuficient pentru proiectele pe care le au în derulare. " E cam mic bugetul la câte proiecte sunt începute, iar eu ca şi inginer de drumuri îmi doresc ca proiectele să meargă înainte. Noi deabia am luat avânt şi trebuie să punem frână", a conchis Tiron.