UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 14 martie 2010

Joia neagra a amenzilor in Cluj Napoca


Tinerii liberali clujeni i-au cerut primarului Sorin Apostu să renunţe la metoda de a aduna bani pentru bugetul local prin intermediul amenzilor aplicate pentru parcarea maşinilor pe locuri neamenajate în acest scop.In ultima vreme, ziua de joi a fiecărei săptămîni „începe să devină joia neagră la Cluj-Napoca, pentru proprietarii de autovehicule care nu au locuri de parcare”, deoarece primarul ar lua „bani din buzunarele clujenilor”, cu ajutorul „haitei de poliţişti comunitari” care aplică amenzile.
Presedintele TNL Cluj,Iuga G susţine că, deşi oficial Primăria a declarat că a aplicat doar 787 de astfel de amenzi de la începutul anului pînă pe 11 martie, într-un răspuns adresat unui cetăţean, pe site-ul domnuleprimar.ro, reprezentanţii instituţiei s-ar fi „lăudat” că, în aceeaşi perioadă, au aplicat, de fapt, peste 3200 de amenzi. Liberalii îl acuză pe Sorin Apostu că, prin această metodă, ar intenţiona să acopere întregul buget al Poliţiei Comunitare pe 2010 doar din amenzile date cetăţenilor.
Si tot astazi TNL Cluj-Napoca au propus ca Primăria să asigure filmarea şedinţelor de consiliu local şi postarea înregistrărilor pe site-ul instituţiei, ca alternativă la editarea „Jurnalului municipal”, în care, TNL sustine, activitatea consilierilor locali nu e reflectată. Preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, a afirmat că această alternativă ar reduce cheltuielile Primăriei, deoarece s-ar putea utiliza aparatura proprie a instituţiei, în condiţiile în care, numai tipărirea „Jurnalului…” costă circa 35.000 de euro lunar.