UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 1 decembrie 2009

PSD CASTIGA ALEGERIL DE MOS


Mircea Geoana ar castiga cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie, la o diferenta de aproape 10 procente fata de contracandidatul sau, Traian Basescu. Un sondaj realizat de INSOMAR la comanda Realitatea TV releva faptul ca Mircea Geoana este creditat cu 54% din voturi, iar Basescu cu doar 46%, in perspectiva turului doi al alegerilor prezidentiale de duminica.
Sondajul mai arata ca liderul social-democrat este agreat de cei mai multi dintre votantii lui Crin Antonescu, iar Basescu de cei mai multi dintre votantii lui Kelemen Hunor. Astfel, 23% dintre cei care l-au votat pe Antonescu in turul intai ar vota acum cu Basescu si 59% cu Geoana. In ceea ce-l priveste pe candidatul UDMR, 37% dintre sustinatorii acestuia l-ar vota acum pe Traian Basescu si 34% pe Geoana.
Tinerii intre 18 si 34 de ani se pare ca il prefera pe Traian Basescu, 51% dintre votantii sai fiind cuprinsi in acest segment, in timp ce 55% dintre votantii lui Mircea Geoana au intre 50 si 64 de ani.
Mai mult de jumatate dintre votantii lui Geoana, respectiv 57%, provin din mediul rural, fata de 43% care vor vota cu Basescu. Acelasi procent se inregistreaza si in mediul urban. Social-democratul va fi votat de 54% dintre barbati si 55% din publicul feminin. Conform aceluiasi sondaj, sustinut, 55% dintre votantii lui Geoana au cel mult zece clase sau scoala profesionala, dar el se bucura si de sustinerea a 55% dintre alegatorii cu studii superioare.
Pe Traian Basescu il sustin 45% dintre cei care au cel mult zece clase sau dintre intelectuali. Interesant este faptul ca 73% dintre cei care se vor prezenta pe 6 decembrie la vot o vor face pentru a sustine candidatul preferat si numai 27% pentru ca adversarul sa nu castige.