UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 2 decembrie 2009

PARTENERIATU DE LA TIMISOARA

„Astazi, 1 Decembrie 2009, la Timisoara, constatam ca la 20 de ani de la momentul in care aici a izbucnit Revolutia care ne-a adus libertatea, sperantele si aspiratiile celor mai multi dintre timisoreni au fost risipite intr-o tranzitie fara sfarsit. Astazi, la 20 de ani de la inceputul Revolutiei, Romania este o tara fara un guvern legitim, macinata de conflicte artificiale, o tara in prag de colaps economic.

Incompetenta, reavointa si jocurile de interese ale celor care detin in acest moment puterea politica in Romania se reflecta si in plan local. Timisoara, considerata pe buna dreptate un model din punct de vedere administrativ, economic, social si cultural pentru orasele Romaniei, recunoscuta ca pol national de crestere in documentele oficiale ale statului roman, este vitregita in favoarea unor comunitati conduse de personaje obediente puterii centrale, membre ale grupurilor de interese care graviteaza in jurul presedintelui Traian Basescu si al guvernului PD-L.

La 20 de ani de la inceputul Revolutiei, timisorenii constata ca orasul lor este mereu pe ultimul loc in ceea ce priveste interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiecte majore si sustinerea proiectelor de interes municipal.

De aceea, noi, semnatarii prezentului Parteneriat, impreuna cu formatiunile politice pe care le reprezentam, ne asumam obligatia de a implini aspiratiile timisorenilor, readucand Timisoara acolo unde ii este locul castigat prin sacrificiu, prin munca, printr-o administratie corecta si eficienta, dedicata interesului public.

Principiile si obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timisoara:

1. Descentralizarea economica si financiara

2. Depolitizarea administratiei publice

3. Sustinerea tuturor proiectelor de importanta majora ale municipiului Timisoara

Pentru indeplinirea obiectivelor din Parteneriatului pentru Timisoara semnatarii hotarasc urmatoarele:

1. Sustinerea lui Mircea Geoana in turul II al alegerilor prezidentiale

2. Crearea unei majoritati stabile pentru sustinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis”