UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 5 noiembrie 2009

CRIN ANTONESCU DESPRE PROPUNEREA LUI BASESCU


Crin Antonescu despre propunerea lui Basescu "E o nouă formă de diversiune la Traian Băsescu care, în disperare de cauză, încearcă să trezească simpatia unor votanţi liberali şi încearcă să provoace fără succes defecţiuni în tabăra liberală. E foarte simplu pentru mine şi PNL, Traian Băsescu nu mai poate fi vreodată un partener de alianţă cu noi".
Liderul PNL a adăugat că liberalii vor discuta cu preşedintele României atât timp cât sunt legaţi de calitatea oficială a acestuia.
"Dar o alianţă politică între Crin Antonescu, ca om politic, şi Traian Băsescu ca om politic este exclusă", a adăugat Antonescu.

Basescu spune ca că opţiunea sa va fi un Guvern PDL-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul.
Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament.
Secretarul general al PDL, ministrul interimar de Interne Vasile Blaga, ar putea fi viitorul premier desemnat pe care şeful statului, în urma respingerii de către Parlament a Cabinetului Croitoru, au declarat, miercuri, surse din PDL.
PSD şi PNL au anunţat că îi cer din nou lui Băsescu desemnarea lui Klaus Iohannis ca premier.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că joi va stabili de comun acord cu partidele un program de consultări, intenţia sa fiind să desemneze cât se poate de repede un nou premier, pentru a propune Parlamentului un guvern, care să şi treacă.