UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 25 noiembrie 2009

ACORD PENTRU Iesirea ROMÂNIEI DIN CRIZA

Document semnat astăzi, 25 noiembrie 2009, între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat. Documentul conţine setul de principii agreat de cele două partide, în vederea guvernării României pe drumul spre reconstrucţia socială, economică şi politică. După 20 de ani de la Revoluţia română speranţele şi aspiraţiile celor mai mulţi dintre români au fost risipite într-o tranziţie fără sfârşit. Formaţiunile politice semnatare îşi asumă obligaţia de a împlini aceste aspiraţii şi de a reda românilor o guvernare democratică dedicată interesului public. Dorim să redăm românilor o ţară de care să fie mândri, o ţară în care să fie respectaţi de liderii politici şi de administraţie, o ţară în care să aibă şansa să se realizeze pe deplin în plan personal, profesional şi social. După 5 ani de mandat, Preşedintele Traian Băsescu lasă o ţară în haos:
Românie fără un Guvern legitim;
Românie măcinată de conflicte artificiale între puterile statului, între stat şi societate precum şi între diferitele categorii sociale;
Românie în prag de colaps economic;
Românie a cărei administraţie a fost ocupată de oameni politici incompetenţi, instalaţi abuziv în fruntea instituţiilor publice.