UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 6 octombrie 2009

Prietenul lui Vasile Blaga, din nou director la Transgaz

Presedintele democrat-liberalilor medieseni, Florin Muntean, revine pe unul dintre posturile cele mai bine platite de statul roman: cel de director al Trangaz Medias. Numirea a fost semnata in aceasta dimineata de ministrul Economiei, Adriean Videanu. Muntean este un bun prieten al lui Vasile Blaga, caruia i-a si cununat fiica.

Florin Muntean a mai fost directorul acestei societati si intre 2005-2007, fiind inlocuit de guvernul Tariceanu II. Imediat dupa pierderea alegerilor din 2008, liberalii au pierdut si acest post, care acum ii revine PDL-ului si lui Florin Muntean.

Muntean este un apropiat al presedintelui Traian Basescu, pe filiera Vasile Blaga, pe care il numeste chiar prietenul sau. Intre cei doi exista si o relatie de rudenie. Anul trecut, Florin si Elena Muntean i-au cununat fiica lui Vasile Blaga, pe Agathe. Muntean declara la vremea respectiva: „Pe Agathe o stiu de cand era mica, a crescut sub ochii nostri odata cu prietenia dintre mine si tatal ei”.

PDL-istul a avut chiar in urma cu cateva zile o iesire la adresa lui Mircea Geoana care, in vizita sa in judetul Sibiu, a vizitat si Transgazul, tinand sa dea mana cu cat mai multi angajati ai socitatii. Geoana a picat la tanc, pentru ca, acum, nu ar mai fi intrat in incinta societatii. „Angajatii Transgaz-ului si Romgaz-ului sunt atat de destepti incat sa aiba opinia lor proprie si sa voteze ceea ce doresc dansii si nu trebuie sa fie influentati in sediile lor. Iar cei care fac campanie electorala in sediile societatilor comerciale de tip Romgaz si Transgaz incalca in primul rand legislatia”, a spus Florin Muntean, intr-o conferinta de presa.

Infiintata in aprilie 2000, in baza unei hotarari a Guvernului, compania Transgaz opereaza tehnic sistemul national de transport gaze, tranzit international si dispecerizarea gazelor naturale.