UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 14 octombrie 2009

CRIN ANTONESCU URCA IN SONDAJE


Studiile realizate recent relevă că tot mai mulţi români ar vota cu Crin Antonescu, în timp ce ceilalţi candidaţi pierd în faţa electoratului, a declarat duminică, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Tulcea, vicepreşedintele PNL, Romeo Stavarache, şeful de campanie electorală al partidului.
'Din studiile realizate până acum, Traian Băsescu şi Mircea Geoană sunt pe un trend descendent foarte abrupt, în timp ce candidatul PNL, Crin Antonescu, urcă în preferinţele electoratului şi este posibil ca peste o lună cei doi contracandidaţi să aibă cu cel puţin 5-6 procente mai puţin decât acum', a spus Romeo Stavarache.
El a mai spus că Traian Băsescu ar fi preferat în momentul de faţă de 30%-32% din cei care se vor prezenta la urne, Mircea Geoană de 17%-19%, în timp ce Sorin Oprescu ar fi votat de 15-16% din electorat.
Vicepreşedintele PNL şi-a exprimat convingerea că Antonescu va intra în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, în ciuda faptului că la nivel naţional există cinci sau şase organizaţii judeţene în care candidatul liberal beneficiază acum de până la 17% din sufragii.
'Noi creştem acum. Nu foarte puternic, dar creştem. Schimbarea trebuie făcută în România şi trebuie făcută în cunoştinţă de cauză, cu un candidat demn. România s-a săturat de vorbe şi de promisiunile făcute mai ales în ultimul an. PNL va avea o campanie electorală transparentă, de bun-simţ, centrată pe lucruri concrete, iar ce vom spune se va materializa. Cred că a venit timpul să dovedim că minciuna are picioare scurte', a mai spus Romeo Stavarache.
La rândul său, liderul liberalilor tulceni, Octavian Popa, a afirmat că Antonescu va beneficia şi de sprijinul românilor din străinătate.