UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 14 octombrie 2009

BASESCU PIERDE SI IN ULTIMUL SONDAJ


Peste jumatate din romanii cu drept de vot se arata “destul” si “foarte” interesati de alegerile prezidentiale, in al caror tur secund Traian Basescu ar pierde in fata oricaruia dintre cei trei contracandidati, Mircea Geoana, Crin Antonescu sau Sorin Oprescu, reiese dintr-un sondaj realizat de CCSB 10-11.10.2009, la comanda inpolitics.ro.
Potrivit studiului, in ceea ce priveste primul tur al alegerilor prezidentiale, 33% se arata “destul de interesati” de alegeri, in vreme ce 23% se declara “foarte interesati.” In contrapondere, 43% dintre respondenti manifesta “putin” si “foarte putin” interes in legatura cu acelasi eveniment electoral.
CCSB estimeaza ca 42% din romani se vor prezenta la urne la alegerile prezidentiale, in topul intentiilor de vot conducand, la turul I, Traian Basescu (31%), urmat de Mircea Geoana (22%), Crin Antonescu (18%) si Sorin Oprescu (13%).
Daca Traian Basescu va intra in turul secund din 6 decembrie, atunci va pierde in fata contracandidatului, indiferent cine ar fi acesta, arata acelasi sondaj. Astfel, la o confruntare cu Mircea Geoana, Traian Basescu ar pierde la un scor de 48%-52%, la una cu Crin Antonescu ar pierde cu 49% la 51%, iar daca i-ar fi contracandidat Sorin Oprescu, Traian Basescu ar pierde alegerile prezidentiale cu 47% la 53%.
De asemenea, “daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale”, 35% dintre respondenti ar vota cu PSD-PC, 28% cu PDL si 20% cu PNL. PRM si UDMR ar fi alese de 6%, respective 5%, arata sondajul.
Sondajul a fost realizat in perioada 10-11 octombrie, pe un esantion de 996 de persoane si are o marja de eroare de 3,2%.