UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 25 octombrie 2009

BASESCU SI ANTONESCU IN TURUL II


31,3% dintre romani ar vota cu Traian Basescu, 23,8% l-ar alege pe Crin Antonescu, pe locul trei clasandu-se Mircea Geoana cu 21,9%. Sorin Oprescu ar fi votat de 10,4%, Gigi Becali - 4,8%, Kelemen Hunor - 3,8%, iar Corneliu Vadim Tudor - 3,7%, arata un sondaj BCS consultat de ziare.com.
47,7% din respondenti cred ca Traian Basescu a adus la putere un guvern incompetent care a accentuat criza economica, iar 43% spun ca Traian
Basescu a instaurat un regim corupt in Romania. Traian Basescu este perceput drept cel mai corupt candidat, urmat de Nati Mier si Mircea Geoana.
De asemenea, 28,9% dintre romani cred ca Sorin Oprescu nu a facut nimic important ca primar generalal Capitalei si nu va face nimic nici ca presedinte al tarii.
26,7% dintre respondenti cred ca Nati Meir este cel mai urat candidat la functia suprema in stat, in timp ce 28,6% sunt de parere ca Crin Antonescu este cel mai frumos.
Acelasi studiu releva ca Nati Meir si Gigi Becali sunt cei mai nepotriviti
candidati pentru functia de presedinte al Romaniei.
Doua treimi din romani traiesc mai prost decat anul trecut din cauza proastei conduceri a tarii - 64%-, jumatate din ei - 49,3% - nu cunosc un candidat capabil sa le ridice nivelul de trai, iar 55% cred ca lucrurile merg intr-o directie gresita in tara noastra.Sondajul BCS a fost comandat de compania americana Marsh Copsey s Associates Inc. din Washington, SUA, si a fost realizat pe un esantion format din 1.222 persoane, selectate din 89 localitati urbane si rurale din toate judetele tarii, in perioada 15-19 octombrie 2009.