UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 27 august 2009

TURDA LA PROPIU "PORTOCALIE"

Turda ar putea ajunge în curînd un oraş portocaliu la propriu. Şi asta, după ce, primăria condusă de democrat-liberalul Tudor Ştefănie, a trimis o înştiinţare agenţilor economici că trebuie să-şi termine de renovat faţadele clădirilor, cu menţiunea ca acestea să fie vopsite în portocaliu. Primarul susţine că a fost doar o sugestie. Deşi înştiinţarea există, ea nu specifică dacă toate clădirile trebuie să se conformeze. Deja există mai multe clădiri în centrul oraşului, proaspăt renovate şi vopsite în portocaliu. Unii comercianţi, care au spaţii în centrul oraşului, nu prea agreează ideea.
Turdenii îl bănuiesc pe primar că ar vrea să vopsească oraşul în culorile partidului pe care-l
reprezintă. Edilul şef spune că e vorba de o recomandare şi nicidecum de o impunere a acestei culori. Cu toate acestea, în documentul înregistrat la Primăria Turda sub nr. 11.075, cu semnătura viceprimarului, scrie negru pe alb că toţi cei care nu se vor conforma vor fi sancţionaţi potrivit legii.
Insa daca facem o plimbare in judet vom gasi vopsite in portocaliu primari ,scoli si alte instituti acolo unde exista conducere portocalie.