UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 10 august 2009

STAMATIAN SE COMPORTA CA UN TOVARAS


Tineretul National Liberal Cluj (TNL) ii solicita prefectului de Cluj, Florin Stamatian, sa renunte la atitudinea de prim-secretar de partid, "tovaras al perioadei comuniste". Cererea TNL vine ca urmare a solicitarii facute de prefectul de Cluj, Florin Stamatian, de modificare in regim de urgenta a Legii Institutiei Prefectului, drept o incercare aberanta de subordonare a actului administrativ directivelor de partid. Tinerii liberali considera ca Stamatian doreste sa reinvie privilegiile de care se bucurau in epoca de trista amintire prim-secretarii de partid si se pronunta impotriva numirii secretarilor din primariile judetului de catre prefect.
"Constatam cu regret ca reprezentantii PDL au interpretat gresit votul primit de la cetateni si incearca sa politizeze excesiv institutiile publice. Din pacate, in timp ce in judet situatia economica se inrautateste pe zi ce trece, iar tot mai multi clujeni raman fara locuri de munca, domnul Florin Stamatian, reprezentantul Guvernului in teritoriu, este preocupat sa concentreze in mana sa cat mai multa putere politica". Liderul TNL CLUJ,Iuga Gavrila, ii cere prefectului sa spuna care sunt investitorii atrasi in Cluj de la investirea in functie si cate locuri de munca a creat "administratia portocalie a judetului", precizand ca acestea sunt adevaratele teme de dezbatut la o intalnire intre sefii administratiei locale si parlamentari.
La o intalnire cu parlamentarii de Cluj,sambata, prefectul Florin Stamatian le-a cerut sa modifice legea care reglementeaza activitatea institutiei prefectului in sensul largirii prerogativelor reprezentantului Guvernului in teritoriu.