UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 28 august 2009

DEMITERE ILEGALA LA PRIMARIA BONTIDA

În iunie 2008, Emil Carhat de la PNG-CD a luptat în turul doi cu Vasile Baciu (PD-L) pentru funcţia de primar al bogatei comune clujene, Bonţida. Deşi sprijinit de preotul local Petru Mărginean, care a primit 100 milioane lei vechi de la George Becali pentru biserica de la şosea, reprezentantul PNG-CD a pierdut la câteva voturi faţă de contracandidatul său, în urma cumpărării voturilor unei familii de ţigani, de către reprezentantul PD-L. Cu toate acestea, în prima şedinţă de consiliu local, tânărul fermier şi prosper om de afaceri Emil Carhat a fost ales viceprimar. În această funcţie, a activat în slujba comunităţii locale până marţi, 25 august a.c., când coaliţia PD-L şi PSD a pus la cale destituirea lui Emil Carhat. Primarul Vasile Baciu a propus schimbarea viceprimarului PNG-CD în plenul consiliului local al comunei Bonţida. În urma voturilor a peste două treimi dintre consilieri, Emil Carhat a pierdut funcţia de viceprimar. Materialul care a stat la baza destituirii lui Carhat este insuficent documentat din punct de vedere legal şi nu aduce argumente şi motivaţii concrete de schimbare a acestuia.
Viceprimarul Emil Carhat a declarat că „ motivaţiile primarului de demitere sunt puerile şi fără nici o bază legală. Ele nu au consistenţă în realitate şi sunt o făcătură. Mai mult, primarul Baciu nu a prezentat în plenul şedinţei de consiliu, referatul cu motivaţia demiterii şi nici nu l-a pus la dispoziţia consilierilor locali cu cinci zile îninte, cum cere legea administraţiei locale.”
Pe 28 august, primarul Vasile Baciu a convocat consiliul local al comunei Bonţida, pentru alegerea unui nou viceprimar, cel mai probabil de la PSD. Emil Carhat a luat legătura cu cea mai importantă casă de avocatură din Cluj-Napoca pentru a ataca în contencios administrativ decizia Consiliului local Bonţida. „Sper să câştig şi să cer daune morale ca şi viceprimarul din Dej, Chira Claudiu. M-am săturat de politica minciunii şi ilegalităţilor din ţara noastră” a declarat omul lui Becali de la Bonţida.