UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 21 iulie 2009

TNL CLUJ SUSTINE STUDENTI DE LA SPIRU HARET

TNL Cluj nu vrea măsuri retroactive în cazul universităţii "Spiru Haret"
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a trezit să anuleze diplome de absolvire a facultăţii după ce ani de zile instituţia le-a recunoscut ca fiind valide. Este vorba de Universitatea “Spiru Haret” iar acuzele vin din partea tineretului liberal din Cluj.
“Este inadmisibil ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să iasă în public şi cu o seninătate debordantă să declare că din acest moment va pune capăt ilegalităţilor şi problemelor ce durează de ani de zile la Universitatea “Spiru Haret”, nerecunoscând astfel peste 100 000 de diplome de licenţă, declarându-le nule”, a arătat preşedintele TNL Cluj, Gavrilă Iuga. El arată că este “de neacceptat” Ministerul Educaţiei “să vină în anul 2009 şi să declare ilegale diplome de licenţă pe care până de curând tocmai aceste instituţii le recunoşteau ca fiind valide”.
Iuga a precizat că este “inadmisibil” ca măsurile luate de ministrul educaţiei să se aplice retroactiv “faţă de absolvenţii care pe baza acelor diplome de licenţă îşi câştigă azi existenţa sau sunt înscrişi la studii de doctorat”.