UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 8 iulie 2009

Presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din judetul Cluj, Adrian Oros, cere demiterea lui Marian Zlotea, directorul ANSVSA

 Presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din judetul Cluj, Adrian Oros, cere demiterea lui Marian Zlotea, directorul ANSVSA
Adrian Oros ,presedintele PNL Cluj Napoca sustine ca directorul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor se face vinovat de distrugerea sistematica a activitatii directiilor sanitar-veterinare din tara

Liderul liberalilor din Cluj-Napoca, Adrian Oros, ii cere premierului Emil Boc demiterea directorului ANSVSA, Marian Zlotea, pe motive de incompetenta. Mai mult, Adrian Oros ii solicita premierului Emil Boc sa isi ceara voie de la Traian Basescu pentru a recurge la acest demers, presedintele PNL Cluj-Napoca.

Motivand cererea sa, Adrian Oros a sustinut in cadrul unei conferinte de presa ca directorul ANSVSA, Marian Zlotea, de profesie petrolist, aduce deservicii de imagine profesiei de medic veterinar, prin comportamentul sau. "Solicit demiterea lui Zlotea de la sefia ANSVSA deoarece, prin subdimensionarea bugetului acordat directiilor sanitar veterinare judetene, le-a pus pe acestea in imposibilitatea de a semna contracte cu medicii veterinari pentru efectuarea activitatii de identificare, crotaliere si control al transabilitatii animalelor a declarat Adrian Oros.

Liderul liberalilor din Cluj-Napoca sustine ca intreaga activitate a medicilor veterinari este afectata de injumatatirea bugetelor alocate Directiilor Sanitare Veterinare, in conditiile in care acei medici care au efectuat aceste servicii inainte de 28 martie, data la care a fost semnat ordinul privind bugetul, nu vor fi platiti deoarece nu exista cadrul legal, iar cei care le-au prestat dupa aceasta data nu vor primi bani deoarece a fost prea tarziu din punct de vedere tehnic, acest lucru reprezentand chiar un atentat la siguranta nationala.

"Neidentificarea animalelor si necunoasterea transabilitatii pune proprietarii de animale in imposibilitatea de a beneficia de subventii, ele nefiind identificate, iar agentii economici din tarile UE nu vor mai avea incredere sa cumpere animale, vii sau taiate, in conditiile in care nu li se cunoaste transabilitatea. Mai mult, exista posibilitatea ca Romania sa fie incadrata intr-un grad de risc superior din punctul de vedere al bolilor usor transmisibile ale animalelor", a mai declarat Oros.


Totodata, Adrian Oros spune ca directiile judetene paseaza responsabilitatea pe seama conducerii nationale, iar medicii veterinari au intentat procese pentru a isi recupera banii din 2007 pana in prezent. Acest lucru a fost confirmat si de consilierul local liberal Steluta Cataniciu, avocat de profesie, care a afirmat ca a avut noua clienti pe care i-a reprezentat in instanta pentru recuperarea unor sume cuprinse intre 80 si 150 de mii de lei de la Directia Sanitara-Veterinara din Cluj, sume pentru care se va cere proprirea conturilor directiei.