UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 7 iulie 2009

Deputatul Uioreanu acuza PD-L de extorcare de bani




Deputatul Horea Uioreanu afirma ca democrat-liberalii si-au creat un mecanism ilegal de colectare de fonduri pentru a sustine financiar campaniile electorale ale formatiunii
Deputatul liberal Horea Uioreanu i-a acuzat pe democrat-liberali de extorcare de fonduri, in conditiile in care, potrivit acestuia, reprezentantii PD-L cer bani in schimbul promovarii in functii in cadrul deconcentratelor. Potrivit deputatului liberal, un director din cadrul acestor institutii, pus in functie de PD-L, ar plati pana la 10.000 de euro in schimbul promovarii, taxa care, aplicata tuturor directorilor de deconcentrate numiti de PD-L, ar aduna la pusculita de partid peste 6 milioane de euro. Mai mult, Uioreanu sustine ca Monica Iacob- Ridzi este o rotita a acestui mecanism, fiind convins de faptul ca o parte de banii cheltuiti de MTS in cadrul evenimentelor din 1-2 mai au fost deturnati inspre campanii electorale. Exista o legatura intre doamna Ridzi si Elena Basescu, care a participat brat la brat la actiuni alaturi de ministrul Tineretului. Doar asa se intelege tacerea sefului statului, care nu o suspenda pe doamna Monica Iacob-Ridzi din functia de ministru. Va amintesc ca acum doi ani a fost nevoie doar de o declaratie politica pentru ca Traian Basescu sa il suspende pe ministrul Atanasiu din functie, a declarat deputatul liberal.
In ceea ce priveste cazul Ridzi, Uioreanu a afirmat ca PD-L incearca boicotarea lucrarilor comisiei de ancheta ce analizeaza cazul prin scandaluri, certuri si tergiversari. Totodata, Uioreanu ridica un semn de intrebare in privinta profesionalismului angajatilor guvernamentali, in contextul in care, la audieri, directorii din MTS ce au fost chestionati au oferit raspunsuri ambigue despre activitatea lor din minister.