UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 6 iulie 2009

ALEGERILE PREZIDENTIALE PLEACA DE LA ZERO


Preşedintele PNL, Crin Antonescu a ţinut o declaraţie la finalul Consiliului NAşional Executiv al PNL în care a prezentat obiectivele partidului pentru următoarea perioadă.

"Astăzi încheiem socotelile cu această campanie a alegerilor parlamentare şi ne aflăm la începutul campaniei electorale", a susţinut preşedintele PNL.

"Atâta vreme cât voi fi preşedinte al acestui partid, eu voi conduce acest partid, şi nu altcineva. Eu nu am un madat interimar în fruntea partidului ci am un madat deplin şi principalul obiectiv al meu, rămâne reformarea profundă a PNL şi transformarea sa într-un partid de forţă, de linia întâi, care să aspire spre cota de 30% cel puţin, din voturile electoratului român", a ţinut să precizeze Crin Antonescu la începutul discuţiilor cu jurnaliştii.

În opinia lui Antonescu "alegerile prezindenţiale pleaca de la zero. Ne arata că suntem în joc. Este o sansă pentru mine şi pentru PNL de a da, după 20 ani, un altfel de preşedinte României."

Cele două obiective majore ale preşedintelui PNL sunt să devină preşedinte al României şi să reformeze PNL în aşa fel încât să revină la guvernare.

"Niciodată PNL nu trebuie să se expună riscului de a rămâne un partid închis, niciodată PNL nu poate tinde să devină un PSD mai mic sau un PD mai mic. Aspiraţia noastră a tuturor şi mandatul pe care mi l-aţi dat la congres şi în calitate de candidat la prezidenţiale este acela de a fi un altfel de partid, modern, deschis către societate, un partid care să readucă încrederea celor mai mulţi dintre români în politică, în instituţiile politice şi în menirea noastră", a cerut preşedintele PNL.

"Intrăm într-o bătălie pentru a fi numărul 1. Nu intrăm într-o bătălie în care să adunăm nişte voturi pentru a putea să ne lipim pe lângă alţii ca să guvernăm sau ca să avem un cuvânt de spus, ci intrăm într-o bătălie în care să câştigăm preşedinţia României şi în care partidul să revină la guvernare pe programul său, pe soluţiile sale, pe oamenii săi", a mai precizat Antonescu.