UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 23 iulie 2009

Clubul Studentilor Liberali sustine studentii de la SPIRU

Reprezentantii Clubului Studentilor Liberali din Cluj sunt nemultumiti de faptul ca ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, incearca sa declare ilegale diplomele absolventilor Universtatii „Spiru Haret” (USH). Acestia considera ca masura ministrului este "imorala si abuziva".
Studentii liberali ii solicita ministrului Educatiei o analiza obiectiva a situatiei diplomelor de la USH si incetarea “abuzurilor asupra studentilor”.
„Situatia destul de delicata in care se afla in jur de 100.000 de tineri este rezultatul unei analize subiective a doamnei ministru Andronescu care, fie este intr-o campanie de imagine si doreste cu orice pret sa demonstreze ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii «face curatenie in sistem», fie doreste sa falimenteze si invatamantul privat, dat fiind faptul ca invatamantul de stat este la un pas de colaps”, a afirmat presedintele Clubului Studentilor Liberali Cluj, Cristian Roman.
Studentii liberali au reamintit ca USH a fost acreditata in anul 2002, chiar in timpul mandatului Ecaterinei Andronescu.
Reprezentantii CSL constata cu surprindere contradictia dintre modul in care Ecaterina Andronescu a acreditat USH acum sapte ani si demersurile de a declara ca fiind ilegale diplomele de licenta acordate studentilor intre 2002 si 2009.
Potrivit unei estimari facute de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, 40.000 de absolventi si 60.000 de studenti a Univertsitati „Spiru Haret” se afla in situatia de a nu le fi rescunoscuta diploma de licenta, decat dupa ce sustin mai multe examene suplimentare.