UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 24 iunie 2009

TISE DA CURENT PE CRITERII POLITICE



Alin Tise Presedintele Consiliului Judetean CJ a amanat astazi proiectul 14 de pe ordinea de zi a sedintei de CJ, care continea lista de prioritati pentru finantare in cadrul programului Electrificare 2007-2009 (electrificarea localitatilor din judet). "La punctul 14 cred ca ar fi bine sa amanam discutia, deorece am primit solicitari si din partea altor primarii si vrem sa mai analizam dosarele. Data limita este oricum 30 iunie, asa ca vom reveni la urmatoarea sedinta de CJ", a precizat Tise.

Asta nu a impiedicat reprezentantii PNL sa acuze modul in care a fost intocmita lista de proiecte. La finalul sedintei, Mihai Szeplekan, consilier judetean al PNL, a remarcat cateva aspecte ale listei respective care ar fi influentate de ratiuni strict politice. "Pe ultima pozitie a listei apare municipiul Turda, cu 31 de persoane care lcouiesc intr-un bloc si unde e necesara electrificarea, dar parerea mea este ca nu ar trebui sa existe orase, municipii pe o astfel de lista. Turda a primit cei mai mutli bani la alocarile bugetare, 19 miliarde de lei (vechi-n.red.). Un oras are venituri multe, din taxe si impozite. Acolo s-au construit niste blocuri noi si acum trebuie electrificate, dar sunt sate si comune care nu au curent si traiesc asa de 60 de ani", a declarat Szeplekan.

Szeplekan a cerut explicatii cu privire la modul in care s-a intocmit lista si criteriile in functie de care s-au stabilit prioritatile. "De exemplu pe locul al treilea al listei este comuna Palatca, unde primarul este PD-L si figureaza pe liste cu 32 de persoane, 11 gospodarii dintr-un singur sat si alocari de 56.000 de lei. Pe locul al cincilea este comuna Mociu cu 83 de persoane, 36 de gospodarii din sapte sate si alocari de 26.000 de lei. Chiar azi am discutat cu primarul de acolo, care e din UDMR si e foarte nemultumit. La fel si cu comuna Geaca, situata pe locul al optulea, unde primarul e membru PNL. Aceasta figureaza cu 76 de persoane care beneficiaza de proiect si 19 gospodarii", a explicat Szeplekan.