UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 30 aprilie 2009

CONSILIERII JUDETENI VOR GRATIS IN ORAS

Consilierii judeţeni vor parcări gratis şi bilete RATUC cu zero lei
Consilierii judeţeni nu au unde parca, atunci când vin să-şi exercite mandatul de aleşi.

Ei au cerut Executivului Consiliului Judeţean (CJ) să transmită o solicitare Primăriei Cluj-Napoca pentru a obţine gratuit locuri de parcare în zona centrală.

“Am primit răspuns la solicitare. Primăria nu ne poate aloca abonamente gratuite de parcare”, a informat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica. Acesta a adăugat că singura facilitate pe care municipiul o poate oferi ar fi aceea ca, în cazul în care consilierii cer, în grup, locuri de parcare, să se aplice un discount de 50%.

Preşedintele instituţiei, Alin Tişe, le-a sugerat consilierilor că este mai mult decât nimic şi i-a invitat să se înscrie pe listă. în replică, Traian Cuc, consilier PSD, a reproşat faptul că informaţia a venit de abia la sfârşitul şedinţei de ieri.

“Dacă ne-aţi fi anunţat mai din timp, atunci nu am mai fi aprobat nici noi cei 1,9 milioane de lei pentru municipalitate. Dacă pentru noi nu sunt admise gratuităţile, atunci şi ei să-şi facă drumuri din banii lor”, a spus Cuc.

Consilierul PRM Ilie Cornoiu a mers şi mai departe, întrebând Executivul CJ dacă legitimaţia de consilier judeţean oferă gratuitate pe mijloacele de transport în comun. După mai multe comentarii legate de posibilitatea obţinerii unei astfel de facilităţi, consilierii şi-au amintit totuşi că fiecare ar trebui să aibă bani măcar pentru un bilet de autobuz.