UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 1 ianuarie 2009

UN MAIL IMPORTANT...

In urma cu cateva zile am primit pe mail aceasta scrisoare...

am o tema usor off-topic, insa deosebit de importanta.

Si anume ca presa clujeana a ignorat la desavarsire implicatiile deosebit de negative negative pentru Cluj, al programului de guvernare. programul de guvernare este public, hotnews l-a publicat, iar cotidianul.ro a l-a si analizat.

In domeniul crucial din toate punctele de vedere al infrastructurii, programul de guvernare a dus la ingroparea unor proiecte de infrastructura deosebit de importante pentru Cluj, cum ar fi:
renuntarea la urmatoarele autostrazi si drumuri exprese:
Gilau-Cluj-Dej-Bistrita
Turda-Sebes
Baia Mare-Zalau
Arad-Oradea
si amanarea tronsonului Tg Mures- Brasov.

aceste decizi au implicatii deosebit de grave pentru Cluj, deorece chiar realizandu-se (oare) autostrada Cluj-Oradea, clujul va fi absolut izolta si rupt (din punct de vedere a infrastructurii rutiere moderne) atat de nordul Transilvaniei cat si de sudul Transilvaniei, Banat si Muntenia cu toate consecintele deosebit de negative pentru dezvoltarea economica a zonei Cluj.

Acum cateva zile am informat/avertizat cateva redactii media din Cluj despre aceste decizii deosebit de importante. Trebuie sa remarc ca nici un ziar nu si-a facut datoria, toti au ignorat singura si cea mai importanta consecinta pt Cluj a noului program de guvernare. Singura ziuadej a informat despre amanarea tronsonului TgMures-Brasov (machiat in stire pozitiva amintind intentia de a lua Bechtelului acest tronson) si a trecut sub tacere ingroparea tuturor celorlalte proiecte! Vad ca mai toata lumea se complace intr-un statut de spectator la spectacolul “cine va fi? Apostu sau Tise?” si la tematizarea locului de nastere al noului premier in loc sa vorbeasca de decizia noului guvern cu efectele cele mai negative pentru Cluj.

IVAN