UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 2 ianuarie 2009

2009 mai multe zile libere

Codul Muncii a fost modificat in Parlament, astfel ca vom avea trei zile libere in plus. Au fost declarate zile nelucratoare
*15 august - Adormirea Maicii Domnului (Sfanta Maria),
*de Rusalii vom avea liber prima si a doua zi
Ziua de Sfanta Maria a fost declarata nelucratoare in urma interventiei presedintelui Traian Basescu, pe motiv ca 15 august este o sarbatoare declarata legal nelucratoare in alte tari europene.
Rusaliile se vor sarbatori in 7 si 8 iunie (duminica si luni), iar ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului (Sfanta Maria), sambata. De altfel, Rusaliile (Pogorarea Sfantului Duh) sunt sarbatorite intotdeauna duminica, la 50 de zile dupa Paste, astfel vom avea efectiv doar o singura zi libera, adica luni, in a doua zi a sarbatorii. De Rusalii, romanii vor fi chemati la urne, pentru alegerea europarlamentarilor.
Din 15 august si pana in 1 decembrie, romanii nu vor mai beneficia de nici o sarbatoare legala. Daca in 2008, 1 decembrie a fost sarbatorit intr-o zi de luni, astfel ca am avut trei zile libere, in 2009, aceasta zi se va sarbatori marti. Totusi, exista speranta ca guvernul sa declare si ziua de 30 noiembrie libera, mai ales ca in acea perioada se va desfasura scrutinul pentru alegerea presedintelui Romaniei, ajungandu-se astfel la o minivacanta de patru zile,si lumea sa uite de alegegi si asa satuli de ales, uni vor pleca in minivacanta.