UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 20 ianuarie 2009

AZI A AVUT LOC LANSAREA SENATORULUI NICOARA PENTRU PRIMARIA MUNICIPIULUI CLUJ NAPOCA


Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu,a fost prezent azi la sediul PNL din Cluj-Napoca pentru a-l lansa oficial pe senatorul Marius Nicoara in cursa pentru Primaria muinicipiului. Decizia de a-l nominaliza pe Nicoara a fost luata in unanimitate de Biroul Judetean si de Biroul Municipal al partidului.
SENATORUL MARIUS NICOARA:
"Ca primar al municipiului voi proceda ca si la Consiliul judetean si ma voi preocupa de atragerea de fonduri europene. Acum este criza, bugetul este sarac, or UE ne pune la dispozitie fonduri suficiente pentru a rezolva o parte ddin probleme orasului. In ultimii patru ani eu am atras la Consiliul judetean sute de milioane de euro, Primaria Cluj-Napoca a reusit sa aduca 35 de mii de euro, mai putin decat Primaria Frata, care are un proiect de 2 milioane de euro", a afirmat Nicoara.
El sustine si ca nu se teme de faptul ca premierul Boc ar putea sa nu aloce bani Clujului daca el va castiga alegerile, deoarece nu crede ca Boc isi poate permite sa nu tina seama de cetatenii orasului. "Oricum, bugetul municipiului nu depinde doar de alocarile de la bugetul central, exista taxe si impozite locale si, ma repet, fondurile structurale, deci bani vor fi, eu am proiecte, sigur Clujul va evolua daca voi fi ales primar", a mai sustinut Nicoara.
Marius Nicoara a fost intre 2004 si 2008 presedintele Consiliului Judetean Cluj, post pe care l-a pierdut la alegerile din 1 iunie 2008 in fata lui Alin Tise, reprezentantul PD-L. La scrutinul local, Nicoara a obtinut circa 26% din voturile cetatenilor din municipiul Cluj-Napoca. La alegerile parlamentare a obtinut, prin redistribuire, mandatul de senator in colegiul nr. 3, situat in afara minicipiului Cluj-Napoca. Acolo, Nicoara a fost votat de 17.009 cetateni, ceea ce reprezinta 26,06% din voturile valabil exprimate.