UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 28 ianuarie 2009

ANGAJATII DIN ADMINISTRATIA CENTRALA NU PLEACA


Vasile Marica,presedinteleAliantei SED LEX a declarat, miercuri, la finalul discuţiilor de la Cotroceni, că Guvernul a garantat că se va renunţa la măsura disponibilizării a 20% din angajaţii din administraţia centrală, după ce împreună au găsit soluţii pentru salvarea locurilor de muncă.
"Am convenit că nu este o cifră realistă 20% şi am găsit împreună alte soluţii pentru salvarea locurilor de muncă şi la întâlnirea cu primul ministru a fost de acord şi domnul preşedinte ca anumite sporuri să fie eliminate pentru a face economii", a spus Marica.
El s-a referit la faptul că alte beneficii şi cheltuielile privind comisiile de concurs trebuie eliminate.
Marica a amintit că în administraţie sunt singurele categorii de personal care nu au drept la alte surse de venituri.
Guvernul a decis, joia trecută, să reducă cu 20% numărul de posturi din administraţia publică centrală, reprezentând ministere şi agenţii guvernamentale, fără ca decizia să afecteze angajaţii din întregul sistem bugetar.
Reducerea cu 20% a numărului de posturi din administraţia centrală, decisă de Guvern, presupune desfiinţarea a 1.500-2.000 de locuri de muncă, reprezentând puţin peste 0,1% din numărul total al salariaţilor din sectorul bugetar, care se ridică la aproape 1,5 milioane posturii
La ora actuala se numara peste 400000 de disponibilizati si numarul lor creste pe zi ce trece. Si PETROM a anuntat ca vor face in jur de 3 mii de disponibilizarii.