UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 8 noiembrie 2008

"FARA NUMAR " PENTRU PNL DE LA PRIMARUL DE GHERLA


In urma contestatiei depuse de primarul municipiului Ovidiu Dragan la rezolutia BEJ Cluj, prin care era obligat sa permita partidelor politice sa-si monteze materialele electorale acolo unde exista acordul proprietarilor, fara ca acestea sa aiba nevoie de autorizatii din partea Primariei. Decizia BEJ este definitiva si obligatorie.Biroul Electoral Central a confirmat decizia Biroului Electoral Judetean Cluj privind legalitatea afisajului electoral realizat de PNL pe stalpii apartinand Electrica in municipiul Gherla.
Desi PNL-ul a castigat primarul municipiului Gherla continua sa aplice amenzi PNL pentru afisajul de pe stalpi. "Am primit pana acum procese verbale si amenzi care se ridica la 50.000 de euro pentru steagurile montate pe stalpii Electrica", a precizat deputatul Horea Uioreanu.
Reamintesc ca PNL a depus plangere penala impotriva primarulului municipiului Gherla pentru abuz in functie si distrugerea unor materiale electorale, ca urmare a faptului ca acesta a dispus pompierilor de pe langa Primarie sa dea jos de pe stalpii Electrica steagurile electorale ale lui Horea Uioreanu si Marius Nicoara. Primarul a furat si cheile unei masini ce apartinea firmei care era angajata de PNL sa se ocupe de punerea steagurilor.
Avocata Steluta Cataniciu, consilier local din partea PNL,a afirmat ca intr-un an vom avea alegeri anticipate la Gherla pentru ca Biroul Electoral Judetean a dat dreptate PNL. Intreaga legislatie din Romania se bazeaza pe regula bunului simt, iar decizia BEJ a confirmat faptul ca primarul se face vinovat de abuz in functie. Daca justitia este impartiala, si eu sper ca asa este, primarul de Gherla va plati pentru ceea ce a facut. Eu sunt avocat pe drept penal si stiu ce inseamna fapta penala, or a fura cheile unei masini si a nu le inapoia este furt”, a precizat Cataniciu.