UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 7 octombrie 2008

Nominalizarea lui Anton Anton pentru funcţia de ministru al Educaţiei, trimisă la Preşedinţie

Propunerea de nominalizare a lui Anton Anton pentru funcţia de ministru al Educaţiei, în locul lui Cristian Adomniţei, a fost transmisă Preşedinţiei de către premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Adomniţei a fost revocat din cauza votului exprimat în Parlament în favoarea majorării cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice şi pentru că nu a ţinut cont de punctul de vedere negativ al Guvernului, precum şi de observaţiile Ministerului de Finanţe transmise înainte de dezbaterile din plen, în care se arată că această creştere nu este sustenabilă. Revocarea reprezintă şi un avertisment pentru secretarii de stat din Ministerul Educaţiei care au gestionat defectuos această situaţie", au afirmat reprezentanţii Guvernului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat, marţi, pe Cristian Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei şi a decis să îl propună pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă, Anton Anton, pentru portofoliul Educaţiei.
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă Anton Anton
a declarat anterior, că s-a întâlnit, marţi dimineaţă, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, care i-a propus să preia Ministerul Educaţiei, propunere pe care a acceptat-o.