UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 7 septembrie 2008

PDL lucreaza "in groapa" cu motiunile...


Guvernul precizează că a decis în şedinţa din 3 septembrie alocarea a încă 200 de milioane de lei autorităţilor locale pentru compensarea preţurilor de achiziţie a combustibililor necesari funcţionării centralelor termice şi că, în acest caz, moţiunea PDL privind termoficarea nu se mai justifică.
Guvernul aminteşte, că, în şedinţa din 3 septembrie a decis "alocarea a încă 200 de milioane de lei - care se adaugă celor 285 de milioane de lei alocate deja anul acesta - pentru autorităţile locale".
"Banii vor fi folosiţi pentru compensarea preţurilor de achiziţie a combustibililor necesari funcţionării centralelor termice, în vederea pregătirii sezonului rece", menţionează Executivul.
De asemenea, ministrul de Interne Cristian David a precizat în conferinţa de presă care a urmat şedinţei de Guvern că sumele vor fi folosite pentru furnizarea apei calde menajere şi a energiei termice pentru încălzirea locuinţelor.
"Este vorba de sume care să compenseze creşterea preţurilor pentru achiziţionarea combustibililor, care sunt la baza centralelor de producere a energiei termice în vederea asigurării acestei diferenţe de preţ, conform prevederilor Ordonanţei 36, care asigură un fond de până la 45% din bugetul central", a declarat ministrul David, potrivit comunicatului Executivului.
"Ca urmare, intenţia moţiunii «Populaţia României va rămâne fără căldură la iarnă. Criza serviciului de termoficare» îşi pierde justificarea", consideră Guvernul.
Deputaţii PDL au depus, miercuri, moţiunea simplă "Populaţia României va rămâne fără căldură la iarnă. Criza serviciului public de termoficare".
Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Cristian Rădulescu, i-a înmânat documentul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care a anunţat că moţiunea va fi dezbătută luni, de la ora 16.00.
Moţiunea a fost semnată de 64 de deputaţi democrat-liberali.