UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 7 septembrie 2008

BASE nu are sanse de campanie cu PAPA


Preşedintele Traian Băsescu, a declarat, duminică, la întoarcerea de la Roma, că în calitate de şef al statului a adresat o invitaţie Papei, în 2006, pentru a vizita România, pe care a reluat-o cu prilejul acestei vizite, adăugând că răspunsurile la astfel de invitaţii sunt în general pozitive.
Jurnaliştii au cerut şefului statului detalii referitoare la invitaţia făcută Papei în contextul în care în România s-a discutat mult pe marginea unui comunicat referitor la invitarea Papei, emis de Patriarhie.
Preşedintele Traian Băsescu a răspuns că poziţia statului român, a preşedintelui, din acest punct de vedere "este cea firească".
"În 2006, eu, în calitate de şef al statului, am adresat Sfântului Părinte, tot în calitate de şef de stat, invitaţia de a vizita România, punct", a răspuns Băsescu, după care a adăugat că i-a adus aminte Suveranului Pontif, cu prilejul acestei vizite, de acea invitaţie.
Băsescu a fost întrebat ce răspuns a primit de la Papă, şeful statului precizând că "în general, la astfel de invitaţii se dau răspunsuri pozitive".
Înainte de a pleca în vizita oficială în Italia, preşedintele Traian Băsescu a avut o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe care l-a anunţat că intenţionează să-i adreseze Papei invitaţia de a veni în România. Patriarhul Daniel l-a informat pe şeful statului că este necesar şi acordul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, aşa cum s-a procedat în 1999 la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.
Ulterior, după întâlnirea şefului statului cu Suveranul Pontif, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că Traian Băsescu a reiterat cu acest prilej invitaţia transmisă oficial Sfântului Scaun în 2006 ca Papa Benedict al XVl-lea să facă o vizită în România.
În urma acestui anunţ, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat că invitaţia de a vizita România lansată, sâmbătă, de preşedintele Băsescu Suveranului Pontif a fost făcută la nivel de stat, însă Patriarhul Daniel are nevoie de acordul Sfântului Sinod pentru a lansa invitaţia şi la nivel de biserică.
Oare Basescu chiar nu isi da seama ca Papa nu vrea?! Oare de ce nu-si ia ceva consilieri mai ok daca este prost informat,el crede ca Papa este Boc sau Udrea care dau o fuga la Cotroceni pentru a rezolva problemele ...