UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 1 septembrie 2008

PARLAMENTARII DE CLUJ TREBUIE SA LUPTE PENTRU UN BUGET MAI MARE

Parlamentarii de Cluj trebuie sa lase la o parte ambitiile de partid si sa faca lobby pentru Cluj si pentru introducerea pe lista de finantare a cat mai multor obiective de investitii din judet, considera deputatul PSD Vasile Puscas. Acesta este, de asemenea, de parere ca "parlamentarii de Cluj trebuie sa militeze si pentru bugetul multianual pentru a nu e repeta situatia din 2005, cand autostrada a ramas fara finantare".

Puscas si-a exprimat si o serie de temeri legate de dezbaterea bugetului. "Asa cum stau lucrurile, luna noiembrie, luna destinata de obicei dezbaterii legii bugetului de stat, va fi una foarte fierbinte din punct de vedere electoral, asa ca e de asteptat ca din punctul de vedere al bugetului sa nu fie prea fierbinte. Pe de alta parte, nu cred ca bugetul va putea intra in dezbatere in octombrie, deoarece nu a fost depus inca la Parlament si trebuie sa parcurga niste etape procedurale", a conchis Puscas.

Deputatul social-democrat a enumerat ca fiind prioritare la finantare autostrada Transilvania, infrastructura locala, spitalul regional de urgenta, filarmonica, educatia si santatea, domenii in care, in opinia sa, finantarea nu trebuie intrerupta, motiv suplimentar pentru adoptarea principiului unui buget multianual.

VASILE PUSCAS se mai gandeste daca va candida

Deputatul PSD de Cluj Vasile Puscas a declarat astazi ca ia in calcul o posibila candidatura la alegerile parlamentare.
"Ma gandesc sa candidez si daca voi candida va fi sub sigla PSD. Sa nu aiba unii intrebari in acest sens", a afirmat Puscas.

El a precizat ca a discutat cu liderul organizatiei clujene, Vasile Soporan, si ca in cursul saptamanii viitoare va avea loc o discutie pe baza strategiei pe care PSD Cluj si-o va finaliza. "Nu stiu inca daca voi candida pentru un nou mandat de deputat sau pentru unul de senator, ramane de vazut. Asta desi conducerea PSD nu ar dori sa ma vada candidand", a adaugat Puscas.

Deputatul clujean a mai dorit sa precizeze ca "mai greu de convins sunt membrii familiei, care s-au obisnuit cu ideea plecarii la Bucuresti, dar s-au cam saturat".