UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 3 septembrie 2008

Cătălin Avramescu demisionează din PDL,BOC si VADIM schimba functii intre partide

Şeful Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu, a declarat marţi, că nu va candida din partea PDL la alegerile parlamentare şi că demisionează din acest partid.
Avramescu
a spus că a decis să nu mai candideze din partea PDL la alegerile parlamentare şi să înceteze orice relaţie cu acest partid. Solicitat să precizeze dacă "încetarea relaţiilor" înseamnă demisie din partid, el a răspuns afirmativ.
Cătălin Avramescu
a menţionat că gestul său este motivat de unele evoluţii politice, pe care le găseşte greu de comentat şi de explicat.
Întrebat dacă printre aceste evoluţii şi evenimente politice se numără şi cedarea de către PDL către PRM a postului de vicepreşedinte al Senatului, Avramescu a confirmat, precizând însă că nu doreşte să facă alte comentarii.
Avramescu a adăugat că se va ocupa în continuare de activitatea universitară şi de cea din administraţie.
La întrebarea dacă va rămâne în continuare în Administraţia Prezidenţială, Avramescu a răspuns afirmativ.
"La Preşedinţie nu se discută candidaturi şi politică", a mai spus el.
Solicitat să precizeze dacă are în vedere o colaborare în perspectiva alegerilor parlamentare cu vreun alt partid, Avramescu a răspus negativ.
La sfârşitul lunii iulie, consilierul de stat la Preşedinţie Cătălin Avramescu a anunţat că va candida din partea PDL la alegerile parlamentare, într-un colegiu din Prahova.
Ulterior, el a declarat că exclude o candidatură a sa la alegeri pe lista vreunei formaţiuni care are în componenţă persoane precum Dumitru Dragomir. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal declarase, că a demisionat din PRM şi că va candida din partea PDL la alegerile parlamentare din toamnă. După câteva zile, preşedintele PDL, Emil Boc, a afirmat că Dragomir nu va candida din partea PDL la parlamentare şi a precizat că acesta nici nu este membru al formaţiunii democrat-liberale.
Marţi, PDL a decis să cedeze PRM o funcţie de vicepreşedinte al Senatului, post care urmează să fie ocupat de Corneliu Vadim Tudor. În schimbul funcţiei de vicepreşedinte al Senatului, PDL va primi de la PRM câte un post de secretar al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi preşedinţia Comisiei economice a Senatului.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, din nou, la Şcoala de vară a Organizaţiei de femei a partidului, că formaţiunea pe care o conduce nu are şi nu va avea vreo înţelegere cu Partidul România Mare.
El a explicat că înţelegerile dintre PDL şi PRM la nivelul Camerei Deputaţilor şi Senatului sunt "înţelegeri punctuale, cum se fac în Parlament de optsprezece ani".
"Nu am avut, nu avem şi nu vom avea un protocol, o înţelegere sau o alianţă politică cu PRM. Este o axiomă a PDL. PDL avea o funcţie vacantă prin plecarea lui Radu Berceanu, cea de vicepreşedinte. Am realizat prin liderii de grup o negociere avantajoasă pentru PDL. Am obţinut două funcţii în Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi funcţia de preşedinte al Comisiei economice din Senat. E vorba de o înţelegere punctuală, cum se fac de 18 ani în Parlament. De aici până a spune că avem o alianţă cu PRM e absolut fals", a explicat Emil Boc.