UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 30 august 2008

Scoala de vara PD-L ista cu mari restrictii


Tinerilor PD-L-işti le-au fost interzise socializarea cu liberalii, piscina şi alcoolul
Tinerii democrat-liberali au parte, la Costineşti, la şcoala de vară a partidului, de reguli stricte, prima şi cea mai importantă fiind aceea de a nu fraterniza cu inamicul politic – tinerii PNL, cazaţi peste drum, nici măcar la distracţii.
Astfel, încă de la şedinţele de pregătire a şcolii de vară, conducerea organizaţiei le-a trasat participanţilor un regulament clar – prezenţa în sala de cursuri obligatorie, interzis la piscină şi la alcool. Atmosfera cazonă este întregită de faptul că lucrările şcolii de vară încep în fiecare dimineaţă cu imnul partidului şi apauzele de rigoare.
Cea mai strictă regulă s-a referit însă la păstrarea „purităţii” politice – juniorii democrat-liberali nu trebuiau să se amestece cu liberalii, a căror şcoală de vară se desfăşoară la 20 de metri mai departe. Interdicţia şi-a dovedit utilitatea, având în vedere că, în buna tradiţie inaugurată de Ludovic Orban, tinerii liberali au organizat o seară de dans în incinta în care este cazată opoziţia. Cum vestea a ajuns repede la PD-L, Monica Iacob Ridzi le-a interzis tinerilor din PD-L să aibă orice de-a face cu evenimentul. Ei au fost instruiţi să stea în camere în acea seară şi să evite perimetrul ocupat de inamic. Dacă totuşi voiau să părăsească neapărat incinta, democrat-liberalii au fost îndemnaţi să recurgă la o intrare separată de cea principală, folosită de duşman.

Aşa se face că joi seara la Vox Maris, după masa de seară, toţi democrat-liberalii dispăruseră. Singurul „portocaliu” rămas pe terasă pentru a-i privi pe penelişti era fiul vicelui Cezar Preda, Mircea Preda, care nu face parte din organizaţie şi nu îşi doreşte o carieră politică. Liberalii au petrecut nestingheriţi până spre dimineaţă, fără lideri însă, care au avut program separat. Secretarul de stat Cristina Pocora şi europarlamentarul Cristian Buşoi au fost singurii care s-au alăturat tinerilor.

Ordinul conducerii nu a fost totuşi respectat sută la sută, unii tineri PNL şi PD-L întâlnindu-se într-un bar din apropiere, la karaoke.